4-7- مقایسه سطوح دستورزی از نظر وزن هزار دانه 62
4-8- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر وزن هزار دانه 62
4-9- مقایسه سطوح دستورزی از نظر عملکرد دانه 64
4-10- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر عملکرد دانه 64
4-11- مقایسه سطوح دستورزی از نظر طول بلال 69
4-12- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر طول بلال 69
4-13- مقایسه سطوح دستورزی از نظر ماده خشک بلال 71
4-14- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر ماده خشک بلال 71
4-15- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر ماده خشک پوست بلال 72
4-16- مقایسه سطوح دستورزی از نظر ماده خشک محور بلال 74
4-17- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر ماده خشک محور بلال 74
4-18- مقایسه سطوح دستورزی از نظر ماده خشک دسته بلال 76
4-19- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر ماده خشک دسته بلال 76
4-20- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر عملکرد بیولوژیک 78
4-21- مقایسه سطوح دستورزی از نظر شاخص برداشت 80
4-22- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر شاخص برداشت 80
4-23- مقایسه سطوح دستورزی از نظر شاخضص سطح برگ 85
4-24- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر شاخص سطح برگ 85
4-25- مقایسه سطوح دستورزی از نظر درصد نیتروژن دانه 87
این مطلب را هم بخوانید :
4-26- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر درصد نیتروژن دانه 87
4-27- مقایسه سطوح دستورزی از نظر درصد پروتئین دانه 89
4-28- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر درصد پروتئین دانه 89
4-29- مقایسه سطوح دستورزی از نظر نیتروژن جذب شده 90
4-30- مقایسه سطوح دستورزی از نظر میانگین کلروفیل بوته 92
4-31- مقایسه اثر متقابل سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی از نظر میانگین کلروفیل بوته 92
فهرست جداول
عنوان صفحه
3-1- نقشه طرح آزمایشی 46
3-2-ویژگیهای فیزیکوشیمیایی خاک محل آزمایش (باجگاه) 47
4-1 نتایج تجزیه واریانس عملکرد و اجزای عملکرد ذرت 53
4-2-تأثیر سطوح نیتروژن و دستورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت 54
4-3-برهمکنش سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت 55
4-4- نتایج تجزیه واریانس برخی خصوصیات زراعی ذرت 66
4-5- تأثیر سطوح نیتروژن و دستورزی بر برخی ویژگیهای زراعی ذرت 67
4-6- برهمکنش سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی بر برخی ویژگیهای زراعی ذرت 68
4-7- نتایج تجزیه واریانس برخی خصوصیات ذرت 81
4-8- تأثیر سطوح نیتروژن و دستورزی بر برخی ویژگیهای زراعی ذرت 82
4-9- برهمکنش سطوح نیتروژن و سطوح دستورزی بر برخی ویژگیهای زراعی ذرت 83
5-9- جدول همبستگی 93
فصل اول
مقدمه
1-1- اهمیت ذرت
با افزایش روز افزون جمعیت در کره خاکی و نیاز به افزایش عملکرد گیاهان زراعی، تأمین مواد غذایی از جمله برنامههای وسیع و دامنهداری است که باعث شده پژوهشگران در این زمینه پژوهشهای جدیدی را دنبال کنند (ایوانز، 1377) . تولید غذا از گیاهان زراعی برای بقای انسان و سایر موجودات زنده امری حیاتی است، به طوری که حدود 70 درصد غذای جمعیت جهان مستقیماً از گیاهان زراعی بدست میآید (تییر و پیت، 1372). دوسوم از ماده خشک قابل مصرف انسان را غلات تشکیل میدهند که 54 درصد از آن به گندم، برنج و ذرت[1] اختصاص دارد (ایوانز، 1377) . تقریباً 55 درصد از پروتئینها، 15 درصد چربیها، 70 درصد کروهیدراتها و به طور کلی 55-50 درصد کالری مورد نیاز انسان در دنیا بوسیله غلات تأمین میشود (نورمحمدی و همکاران، 1376).
از نحوه ورود ذرت به ایران و سابقه کاشت آن اطلاع مستندی در دست نیست. احتمالاً ذرت برای اولین بار توسط پرتغالیها از طریق آبهای جنوب وارد کشور شده است (علییاری، 1373). کشت ذرت دانهای در ایران تا سال 1350 به صورت پراکنده و در بین سایر زراعتهای اصلی صورت گرفته است. در سال 1353 سطح کشت این محصول به صورت علوفه و دانه برابر 22 هکتار و متوسط عملکرد دانه آن 2/5 تن در هکتار بوده است (رسولاف، 1376). بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و قبل از شروع برنامه پنج سال اول روند افزایش سطح زیرکشت کند بود، به طوری که در سالهای 1358 و 1359 سطح زیرکشت به ترتیب تا میزان 10 هزار و 8 هزار هکتار کاهش یافت ولی از سال 1360 به بعد تغییراتی در سطح زیرکشت رخ داد، به طوری که از 15 هزار هکتار سطح زیرکشت ذرت در آن سال، سطح زیر کشت به 120 هزار هکتار در سال 1374 افزایش پیدا کرد (فائو[2]، 1995).