دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.Sc.” پایان نامه برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – قدرت
عنوان:
كاهش تلفات در شبكه های توزیع انرژی الكتریكی به روش تجدید آرایش شبكه با روش هیوریستیك
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده
معضل امروز سیستم های قدرت الكتریكی بحث تلفات می باشد. این مسأله موقعی كه از شبكه های توزیع صحبت می شود، شكل جدیتری به خود می گیرد، برای حل همین مسأله محققان سعی نموده اند با اعمال روش های مختلف درصدد كاهش آن برآیند، بدین منظور روش های مختلفی برای آن ارائه شده كه تجدید آرایش شبكه های توزیع یكی از آن موارد می باشد . برای حل مسأله كاهش تلفات به روش تجدید آرایش شبكه نیز روش های مختلفی ارائه شده كه یكی از شاخه های مهم این روشها را می توان به روش های هیوریستیک اشاره كرد.
در این پایان نامه سعی شده با معرفی تلفات و روش های مختلف كاهش آن مسأله تجدید آرایش شبكه های توز یع معرفی گردد، روش های مختلف تجدید آرایش شبكه های توزیع مطرح و از نقطه نظر نقاط ضعف و قوت هر یک مورد بررسی قرار گرفته است . درادامه با توضیح دادن الگوریتم ژنتیک به عنوان یكی از روش های هیوریستیک مورد مطالعه قرار گرفته و مزایای آن بیان شده است. در پایان به اعمال این الگوریتم به روی شبكه 33 شینه باران نتایج بدست آمده با چند مرجع معتبر مقایسه شده و ارجحیت این روش نسبت به روش های دیگر مورد بررسی قرار گرفته است.
مقدمه
آن بخش از انرژی الكتریكی كه به كار مفید تبدیل نشود تلفات نام دارد. امروزه انرژی الكتر یكی یكی از صورتهای رایج در كاربردهای مورد نیاز بشر می باشد. بسیاری از سیستمهای پیشرفته مبتنی بر دستگاه هایی است كه با بهره گرفتن از انرژی الكتریكی كار می كنند، و باید گفت زندگی بشر در حال حاضر بدون استفاده از انرژی الكتریكی تقریباً غیر ممكن شده است. اتلاف انر ژی الكتریكی در سیستمهای تولید، انتقال و توزیع انرژی الكتریكی درصد قابل توجهی دارد و با توجه به اینكه مقدار انرژی الكتریكی كه امروزه تولید و
این مطلب را هم بخوانید :
دانلود پایان نامه روانشناسی درباره مفاهیم تن انگاره
مصرف می گردد بسیار زیاد است، میزان اتلاف انرژی نیز مقدار قابل ملاحظه ای خواهد بود. از طرف دیگر انرژی الكتریكی با هز ینه های قابل توجهی تولید و منتقل می گردد، لذا ارزش اقتصادی انرژی الكتریكی كه تولید می شود ولی به مصرف كنندگان فروخته نمی شود یعنی در شبكه انتقال و توزیع تلف می گردد قابل توجه است . تلف شدن انرژی الكتریكی به این معنی است كه بخشی از انرژی تولید شده توسط ژنراتو رها به مشتركین مجاز شبكه نمی رسد، به عبارت دیگر نمی توان از كل ظرفیت تجهیزات شبكه استفاده نمود و این مفهوم را با تلفات توان بیان می نمایند كه همان توان، انرژی تلف شده است و موجب این می شود كه با توجه به راندمان تجهیزات فقط بخشی از ظرفیت هر دستگاه یا تجهیز مفید واقع شود.
این همه موجب شده مطالعه مباحث مربوط به تلفات یكی از مباحث مورد توجه صاحبان و پژوهشگران صنعت برق باشد. طبق مطالعات انجام شده بیشترین سهم از تلفات انرژی الكتریكی مربوط به بخش شبكه های توزیع خصوصاً با بهره برداری شعاعی می باشد . در كشورمان ایران طبق آنچه در مرجع [9] آمده در شبكه های توزیع ایران تلفات توان 23,3 درصد میباشد، كه این عدد را می توان معضلی در شبكه های توزیع كشورمان دانست.
به این منظور در این پایان نامه به ارائه راهكاری برای كاهش این تلفات برآمدیم.
فصل اوّل
مروری بر تلفات در شبكه های توزیع و روش های كاهش آن
1-1- مقدمه
مطالعات انجام شده در رابطه با كاهش تلفات انرژی الكتریكی را می توان به دو بخش تقسیم نمود:
– تجهیزات
– شبکه
در بخش تجهیزات: مسائل مربوط به عوامل مؤثر در تلفات تجهیزات مورد استفاده در شبكه های الكتریكی از جمله خطوط، ترانسفورماتورها، عایقها و… بررسی می گردند و این موضوع مستقل از شرایط و شكل و