دانشکده تحصیلات تکمیلی
“M.Sc” پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
مهندسی برق – قدرت
عنوان:
ارائه الگوریتم نوینی جهت بهبود هماهنگی حفاظتی در شبکه توزیع با حضور منابع تولید پراکنده
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده:
از مزایای منابع تولید پراکنده (DG) در شبكه های توزیع می توان به كاهش تلفات سیستم، بهبود پروفیل ولتاژ، بهبود قابلیت اطمینان و به تعویق انداختن سرمایه گذاری برای توسعه شبكه نام برد. از طرف دیگر از پیچیده تر شدن حفاظت و كنترل سیستم توزیع، عدم قطعیت در شرایط بهر هبرداری و مالكیت خصوصی DG كه باعث پیچیده شدن هماهنگی بین DG های خصوصی با یكدیگر و با شبكه شده است، به عنوان اشكالات نفوذ DG در شبكه های توزیع نام برد. یکی از مهم ترین تاثیرات تولید پراکنده، اثر گذاری آن بر روی حفاظت سیستم توزیع می باشد.
به طور كلی مشكلات ایجاد شده توسط منابع تولید پراكنده برای حفاظت شبكه های توزیع عبارتند از: تریپ اشتباه فیدرها، تریپ اشتباه واحدهای تولیدی، كور شدن حفاظت، افزایش و كاهش سطح اتصال كوتاه، جزیره ای شدن ناخواسته، جلوگیری از بازبست اتوماتیک و بازبست غیر سنكرون.
ظهور این مشكلات به مشخصات شبكه و منابع تولید پراكنده بستگی دارد و در اكثر مواقع برای جلوگیری از آن باید حفاظت شبكه به كلی تغییر كند. این تغییر طرح حفاظتی ممكن است بسیار پیچیده باشد، چرا كه باید كل سیستم، از جمله شبكه و DG مدل شوند، به طوری كه تصور بهترین طرح حفاظتی هنوز بسیار دور از دسترس است.
در این پایان نامه ابتدا تعاریف مختلف تولید پراكنده در استانداردها و كشورهای مختلف آورده شده است. مزایای فنی و اقتصادی استفاده از تولید پراكنده مورد ارزیابی قرار گرفته و تكنولوژی های مختلف تولید پراكنده توضیح داده می شود. و تأثیرات مخربی را كه بر روی سیستم توزیع می گذارد معرفی می گردد. در ادامه به تفصیل درباره چگونگی حفاظت سیستم های شعاعی (سنتی) و تجهیزات اصلی حفاظتی مورد استفاده در آنها توضیح داده می شود. چگونگی و اصول هماهنگی حفاظتی این تجهیزات در شبكه بیان شده است. تأثیرات تولید پراكنده برروی حفاظت سیستم توزیع مورد ارزیابی قرارمی گیرد. در انتها به معرفی الگوریتم پیشنهادی و نقشی كه در بهبود هماهنگی حفاظتی سیستم در حضور تولید پراكنده ایفا می كند پرداخته می شود. و نتایج شبیه سازی پیاده سازی الگوریتم بر روی شبكه نمونه آورده می شود و با نتایج شبیه سازی بدون پیاده سازی الگوریتم جدید مقایسه می گردد و نتایج مورد نظر اخذ می شود.
این مطلب را هم بخوانید :
مقدمه:
طرح مباحث زیست محیطی و بحران نفتی ناشی از وقایع سیاسی در خاورمیانه در سالهای دهه 1970 به همراه تغییرات در اقتصاد جهانی، منجر به كاهش نرخ رشد مصرف انرژی الكتریكی از 6 – 7% به 1/6 – 3% در دهه 1980میلادی شد. به دنبال كاهش تقاضا، افزایش ب یرویه هزینه های انتقال و توزیع انرژی از 25% به حدود 15% از هزینه تولید، دغدغه های عمومی برای سلامت محیط زیست، دستیابی به تكنولوژی های پیشرفته و پذیرش تغییرات در شبكه ها، واحدهای كوچك تولید پراكنده حتی با ظرفیت یک كیلووات را وارد بازار رقابتی تولید و توزیع انرژی الكتریكی کرد. در حال حاضر صنعت برق در دنیا دستخوش یک سری تغییرات ساختاری و كلی به منظور دستیابی همزمان و دسترسی همه جانبه به شبكه برق و همچنین استفاده از مزایای تولید پراكنده شده است. سالها پیش از این، برق تنها درنیروگاه های بزرگ تولید می شد اما امروزه