دانشكده تحصیلات تكمیلی
« M.SC» سمینار برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مھندسی برق – مخابرات
عنوان:
محفظه محافظ آنتن رادار
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده:
موضوعی كه در این تحقیق مطرح خواهد شد مبحث محفظه محافظ آنتن رادار و مسائل و شرائط مربوط به آن است. پوشش های گنبدی شكل آنتن رادار با در نظر گرفتن مشخصه های آیرودینامیك، حرارتی و ساختمانی می بایست یک واسطه مناسب برای بدست آوردن عملكرد الكتریكی مورد نیاز باشند. در این تحقیق در ابتدا انواع محفظه های محافظ معرفی و تلاش گردیده ملاحظات الكتریكی و محیطی مربوط به بهینه كردن عملكرد آنها تشریح گردد. باید در نظر داشت كه سطح دیواره های محفظه نیز از پارامترهای تاثیر گذار در عملكرد آنتن رادار است. در طی تحقیق سعی شده عوامل موثر در كاهش كارآئی محفظه آنتن نیز معرفی و دلائل اختلال در عملكرد آنتن رادار به دلیل حضور آنها ارائه شود.
مقدمه:
پوشش های گنبدی شكل آنتن رادار، آنتن ها را در معرض عوامل محیطی حفاظت می كنند. این پوششها با در نظر گرفتن مشخصه های آیرودینامیك، حرارتی و ساختمانی می بایست یک واسطه مناسب برای بدست آوردن عملكرد الكتریكی مورد نیاز باشند. به عبارت دیگر در حالت ایده آل radome ها ضمن آنكه بایست تمام نیازها را تامین نمایند نباید مشخصات
عملكرد الكتریكی آنتن را كاهش دهند. مواردی كه در مشخصات الكتریكی كاركرد یک محفظه مورد توجه هستند عبارتند از: میزان شكست پرتو، انحراف پترن تلف انتقال و قدرت انعكاس یافته بدلیل حضور radome.
یک radome در معرض فشارهای حرارتی و بارهای هوائی محیط اطرافش قرار می گیرد. فاكتورهائی نظیر باران، یخ، برف، تگرگ و ارتعاش بر ساختار و عملكرد الكتریكی محفظه تاثیرگذارند.
Radome ها در دو دسته عمومی تقسیم بندی می شوند. محفظه های هوائی و محفظه های زمینی و دریائی. سطح مقطع محفظه ها نیز بدین صورت طبقه بندی می شوند: تك لایه های یكنواخت A,B,C sandwich، دی الكتریک های فلزاندود شده و سازه های فضائی.
آنچه در پی خواهد آمد بررسی انواع محفظه ها و سطح مقاطع موجود و عوامل و شرائط الكتریكی و محیطی در كاهش یا بهینه سازی عملكرد آنتن رادار است تا با وجود آنها كارآئی آنتن رادار تحت تاثیر قرار نگیرد.
فصل اول: آشنائی با Radome
این مطلب را هم بخوانید :
1-1- تعریف Radome و عملکرد آن
پوشش های گنبدی شكل آنتن رادار، آنتن ها را از معرض عوامل محیطی حفاظت می كنند. علاوه بر این با در نظر گرفتن مشخصه های آیرودینامیك، حرارتی و ساختمانی radome یک واسطه مناسب برای بدست آوردن عملكرد الكتریكی مورد نیاز می باشد. در حالت ایده آل radome ضمن آنكه تمام نیازها را تامین می نماید نباید مشخصات عملكرد الكتریكی آنتن را كاهش دهد. در عمل، عملكرد الكتریكی radome نمی تواند حداكثر باشد چرا كه باید حداقل نیازهای سایر موارد نیز برآورده شود.
ملاحظات الكتریكی
معمولا مشخصات الكتریكی كاركرد یک radome براساس موارد زیر محاسبه می گردد:
– میزان شكست پرتو
– انحراف پترن
– تلف انتقال
– قدرت منعكس شده كه بدلیل حضور radome ایجاد می شود.
در كاربردهای اصلی، اثرات افزایش نویز حرارتی سیستم و عدم پلاریزاسیون نیز مهم می باشند. انتقال محور الكتریكی لوپ اصلی بدلیل حضور radome، انحراف پرتو یا خطاهای دهانه دید boresight را پدید می آورد. انحراف پرتو در چاوش مخروطی و آنتهاس منوپالس، از انتقال نقطه Crossover به موقعیت مشابه آن در عدم حضور radome پدید می آید.
افت انتقال برابر با میزان انرژی از دست داده شده بدلیل انعكاس و جذب می باشد. در برخی موارد تغییرات فاز بوسیله radome كه به افت گین آنتن كمك می كند، مطرح می گردد. اثر اولیه افت انتقال، كاهش