غلات به گروه بزرگی از گیاهان زراعی گفته میشود كه دانه آنها در تغذیه مردم جهان و تهیه نان نقش عمدهای را بر عهده داشته وهمچنین در تغذیه حیوانات و پرندگان و مصارف صنعتی كاربرد وسیعی دارد. غلات شامل گیاهانی از جمله گندم، جو، یولاف، برنج، ارزن، ذرت، چاودار و سورگوم میباشد كه از این گروه، گندم و جو در سطح وسیعی از زمینهای زراعی دنیا كشت میگردند بهطوریكه حتی در نواحی نیمه خشك كه برای تولید محصول و رشد و نمو این گیاهان بارندگی نسبتاً
كافی است كشت این محصولات موفقیتآمیز است. گندم، ذرت و برنج سه محصول مهم هستند كه هریک نزدیک به 4/1 مقدار تولید سالانه كل غلات جهان را تشكیل میدهند و پنج گونه دیگر غلات یعنی جو، یولاف، چاودار، ذرت خوشهای و ارزن مجموعاً 4/1 میزان تولید سالیانه غلات را تشكیل میدهند ( خدابنده، 1384 ).
1-4-1- اهمیت غذایی غلات
غلات تأمین كننده هیدراتهای كربن ( نشاسته، قند و سلولز )، پروتئین، روغن، مواد معدنی و برخی ویتامینها میباشد. انسان میتواند قسمت اعظم پروتئین
این مطلب را هم بخوانید :
مورد نیاز روزانه خود ( 65 تا 80 گرم ) را با خوردن