دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قزوین
دانشکده بهداشت
پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی
عنوان
مقایسه تاثیر بسته بندی فیلمهای نانونقره و پلی اتیلن معمولی بر رشد انواع قارچ نان
اساتید راهنما
دکتر پیمان قجربیگی
دکتر امیرعلی انوار
استاد مشاور
دکتر حامد اهری
شهریور93
فهرست مطالب
1- فصل اول: مقدمه و بیان مسئله. 1
1-1 بیان مسئله. 2
1-1-1 زمینه تحقیق.. 2
1-1-2 دلایل انتخاب موضوع. 30
1-1-3 پیش زمینه. 31
1-1-4 نارسائی های موجود در زمینه موضوع. 32
1-1-5 ضرورت انجام کار 32
1-2 اهداف.. 33
1-3 فرضیات.. 33
2- فصل دوم: بررسی متون.. 34
2-1 عوامل موثر بر ماندگاری نان. 35
2-1-1 میکروارگانیسم ها 35
2-1-2 بیاتی نان. 36
2-2 مختصری از روش های بسته بندی نان. 37
2-3 روش های سنتی و مرسوم برای افزایش ماندگاری نان. 37
2-3-1 بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده(MAP) 37
2-3-2 افزودنی های ضدمیکروبی.. 38
2-3-3 بسته بندی فعال. 39
2-4 استفاده از نانوکامپوزیت ها در بسته بندی.. 41
2-5 اثر نانوکامپوزیت روی میکروارگانیسم ها: 42
2-6 استفاده از نانوکامپوزیت ها به عنوان عوامل ضدمیکروبی در بسته بندی.. 45
2-7 مخاطرات استفاده از نانوکامپوزیت ها در بسته بندی مواد غذایی.. 49
3- فصل سوم: روش پژوهش…. 52
3-1 نوع پژوهش… 53
3-2 مراحل انجام پژوهش… 53
3-2-1 جامعه و محیط انجام پژوهش… 53
3-2-2 روش نمونه گیری و حجم نمونه. 53
3-2-3 اصول آزمون. 54
3-2-4 مواد و وسایل.. 54
3-2-5 روش انجام آزمون. 55
3-2-6 روش تحلیل داده ها 57
3-3 امکانات و محدودیت های پژوهش… 57
3-3-1 امکانات پژوهش… 57
3-3-2 محدودیت های پژوهش… 57
3-4 ملاحضات اخلاقی.. 58
3-5 تعریف واژه ها 58
4- فصل چهارم: یافته ها 59
4-1 تاثیر نوع فیلم روی فلور قارچی نان. 60
4-2 تاثیر مدت نگهداری بر فلور قارچی نان. 63
4-3 تاثیر نوع نان بر فلور قارچی.. 64
4-4 تاثیر نوع قارچ بر میزان رشد. 74
5- فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و ارائه پیشنهاد ها 76
5-1 بحث.. 77
5-2 نتیجه گیری و پیشنهادات.. 82
منابع…………………………………………………………………………………………………………………………………..83
فهرست جداول:
جدول1-1 مقایسه اندازهها از ماكرو تا مولكول. 4
جدول1-2 اصول نامگذاری نوع فیلمهای بکار رفته در پژوهش… 56
جدول 4-1 مقایسه میانگین رشدانواع قارچ درطول دوره نگهداری بر حسب پوشش بستهبندی.. 60
جدول4-2 نتایج آزمون های تعقیبی.. 62
جدول4-3 مقایسه میانگین رشد انواع قارچ در طول دوره نگهداری.. 63
جدول 4-4 نتایج آزمون های تعقیبی.. 64
جدول 4-5 مقایسه میانگین فلور قارچی در انواع نان. 65
جدول 4-6 نتایج آزمون های تعقیبی.. 66
جدول 4-7 مقایسه میانگین رشد هر یک از انواع قارچ رشد یافته در انواع نان. 70
جدول 4-8 نتایج آزمون های تعقیبی.. 72
جدول 4-9 مقایسه اختلاف رشد قارچها با یکدیگر به روش بونفرونی.. 75
فهرست نمودار ها و عکس ها:
نمودار1-1 تقسیمبندی نان های مسطح. 2
نمودار1-2 طبقه بندی نانومواد که گستردگی حیطههای آن. 6
نمودار1-3 طبقه بندی زمینه های مختلف فناوری.. 12
نمودار4-1 مقایسه میزان رشد انواع قارچ در پوشش های 3%، 5%، 10% و پلیاتیلن در کل دوره نگهداری و به تفکیک روز 63
نمودار 4-2 مقایسه کلی میانگین فلور قارچی در مدت نگهداری.. 64
نمودار 4-3 مقایسه تاثیر نوع نان بر میانگین فلور قارچی.. 65
نمودار 4-4 تاثیر نوع نان بربری بر فلور قارچی.. 67
نمودار 4-5 تاثیر نوع نان سنگک بر فلور قارچی.. 67
نمودار 4-6 تاثیر نوع نان تافتون بر فلور قارچی.. 68