دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.Sc” سمینار برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – قدرت
عنوان:
بررسی تاثیر اتوماسیون شبكه توزیع بر بهبود قابلیت اطمینان
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده:
در شرایطی كه شركتهای توزیع، به عنوان زیرمجموعه سیستم قدرت، در حال تجدید ساختار از مدل سنتی و یكپارچه عمودی هستند، طراحیها و نحوه بهره برداری شبكه سختتر خواهد شد. چرا كه بقاء شركت در فضای جدید رقابتی مستلزم اجرای توابع و طرح هایی است، كه پاسخگوی توام نیازهای فنی و اقتصادی باشد.
در چنین فضایی، تبادل اطلاعات بصورت برخط، كنترل از راه دور و مدیریت پر بازده سیستم برای شركتهای برق بسیار حیاتی و اجتناب ناپذیر شده است. با در نظر گرفتن ابعاد گسترده جغرافیایی شبكه، تحقق این امر تنها با بهره گیری از فن آوری اطلاعات، كامپیوترها و تكنولوژی مخابراتی پر سرعت امكانپذیر میشود. به این سیستم پایش (مانیتورینگ) و كنترل شبكه توزیع، اتوماسیون شبكه توزیع میگویند.
در این مطالعه اثر اتوماسیون توزیع بر بهبود قابلیت اطمینان شبكه توزیع مورد بررسی قرار میگیرد . در ابتدا مفاهیم و تاریخچه تكامل اتوماسیون بیان شده و با معرفی توابع مختلف اتوماسیون وارد موضوع می شویم (فصل اول و دوم). سپس، در فصل سوم، تكنولوژیهای مخابراتی متداول در بحث اتوماسیون توزیع با هم مقایسه شده و اثر آن بر قابلیت اطمینان شبكه مطالعه میشود. فصل چهارم تا ششم سطوح مختلف اتوماسیون شامل اتوماسیون در سطح پست تا مشتری را بررسی كرده و توابع هریک را معرفی میكند. فصل هفتم شامل ارزیابیهای امكانسنجی در مطالعات اتوماسیون توزیع است، و در نهایت تعامل انسان با اتوماسیون به عنوان زیرمجموعهای از شبكه های هوشمند آینده در فصل هشتم مورد بررسی قرار میگیرد.
فصل اول: كلیات
1- معرفی
شبكه توزیع انرژی الكتریكی بعنوان آخرین و گسترده ترین بخش شبكه قدرت، اهمیت و جایگاه ویژه ای در برق رسانی به مشتركین دارد. امروزه در شركتهای برق سراسر دنیا، بهره گیری از سیستمهای مانیتورینگ كامپیوتری شبكه به منظور كنترل و مدیریت صحیح و پربازده، به سرعت رو به افزایش است. به این دلیل، تحقیقات و طراحیهای وسیع با محوریت اتوماسیون شبكه توزیع و با بهره گیری از آخرین پیشرفتها در فضای فن آوری اطلاعات (IT) و سیستمهای مخابرات داده، در حال مطالعه و اجراست.
شركتهای برق در سراسر جهان به مشكلات ناشی از سیستمهای قدرت یكپارچه سنتی پی برده و لذا به سمت مدل خصوصی سازی شامل شركتهای تولید (GENCO)، شركتهای انتقال (TRANSCO)، شركتهای توزیع (DISCO) و شركتهای خدمات انرژی (ESCO)، پیش میروند. در آینده، بسیاری از شركتهای توزیع، قراردادهای شخص ثالث تنظیم میكنند تا به این ترتیب توان را بصورت كلان از شركتهای تولید و شركتهای انتقال به دستگاه های اندازه گیری (ESCOها) منتقل كنند. از طرف دیگر چرخه های خرده فروشی هم با اتصال
این مطلب را هم بخوانید :
منبع مقاله درباره کارشناسی ارشد، پایان نامه
ژنراتورهای كوچك به شبكه توزیع، انرژی الكتریكی را بصورت مستقیم به مشترك می فروشند. در این شرایط علاوه بر سخت و پیچیده شدن طراحی ها و نحوه بهره برداری شبكه، شركتهای توزیع برای بقا در فضای جدید رقابتی، ناگزیر به اجرای توابع و طرحهایی میشوند، كه پاسخگوی توام نیازهای فنی و اقتصادی باشد.
در چنین فضایی، تبادل اطلاعات بصورت برخط، كنترل از راه دور و مدیریت پر بازده سیستم برای شركتهای برق بسیار حیاتی و اجتناب ناپذیر شده است. با در نظر گرفتن ابعاد گسترده جغرافیایی شبكه، تحقق این امر تنها با بهره گیری از فن آوری اطلاعات، كامپیوترها و تكنولوژی مخابراتی پر سرعت امكانپذیر میشود. به این سیستم پایش (مانیتورینگ) و كنترل شبكه توزیع، اتوماسیون شبكه توزیع میگویند. مطابق تعریف موسسه مهندسی برق و الكترونیک (IEEE)، اتوماسیون توزیع سیستمی است كه امكان پایش، هماهنگی و بهره برداری اجزاء شبكه را بصورت بلادرنگ و از راه دور فراهم میكند.