گروه برق
طراحی كنترل كننده فازی دیجیتال با مدار فازی ساز جدید با بهره گرفتن از CMOS
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده
در این پایان نامه هدف طراحی كنترلر فازی با ورودی دیجیتال و خروجی آنالوگ ولتاژی است. این كنترلر فازی دو ورودی دیجیتال داشته و یک خروجی آنالوگ دارد كه با برنامه ریزی چهار پارامتر مشخصات تابع عضویت پروگرم می شود. این كنترلر دارای ساختاری جدیدی است كه با این ساختار بسیاری از مشكلات موجود در ساختار های دیگر حل شده است. این كنترلر از یک مدار MIN-MAX ولتاژی بسیار قابل انعطاف بهره می برد كه با یک ساختار هم مینیمم و هم ماكزیمم سیگنال ها را در اختیار قرار می دهد. در ادامه برای بلوك defuzzifier هم ساختار بسیار ساده و مناسبی در مد ولتاژ طراحی شده است كه نیاز به مدارات پیچیده خازنی را مرتفع نموده است. این كنترلر در 9 رول پیاده سازی شد و نتایج شبیه سازی توان مصرفی 36/43mW را نشان داد و به سرعت 9/4MFLIPS رسیدیم.
شبیه سازی های انجام شده در نرم افزار HSPICE انجام گرفته است و Layout مدارات هم در نرم افزار Cadenc در پروسه CMOS 0/35μm كشیده شده است. در فصل سوم كل معماری كنترلر آمده است كه در این فصل شبیه سازی های انجام گرفته با نرم افزار MATLAB نیز آمده است.
فصل اول
مقدمه
كنترلر های فازی با بهره گرفتن از منطق فازی وظیفه كنترل كردن سیستم های گوناگونی را دارند. این كنترلر ها ابتدا اطلاعات crisp ورودی را به اطلاعات فازی تبدیل می كنند و با پردازش و تركیب این اطلاعات سیگنال كنترلی ایجاد می شود و تصمیم گیری انجام می گیرد و در نهایت این سیگنال تبدیل به crisp شده و به عنوان خروجی به سیستم های تحت كنترل داده می شود.
مطابق آنچه در بالا گفته شد نیاز به دو mapping وجود دارد: تبدیل اطلاعات از محیط crisp به محیط فازی و دیگری تبدیل اطلاعات و سیگنال های فازی به crisp در خروجی. یک سیستم فازی این فرایند را توسط تئوری فازی انجام می دهد كه در سال 1965 توسط پروفسور لطفی زاده تعریف شد و ساختار ریاضی آن به صورت كامل پیاده سازی شد. این mapping ها به صورت غیر خطی هستند و اطلاعات crisp را به فازی تبدیل می كنند.
امروزه منطق فازی در طراحی سیستم ها بسیار استفاده می شود، انعطاف پذیری بالا و نزدیكی این منطق به فكر انسان باعث شده كه سیستم ها را بسیار راحت و خوب كنترل كرد.منطق فازی بر روی سیستم های كنترلی الكترونیكی بسیار زیادی پیاده سازی شده و باعث ایجاد یک روش طراحی جدید در این سیستم ها گشته است.
این مطلب را هم بخوانید :
طراحی و ساخت كنترلرهای general purpose برای كنترل سیستم های الكترونیكی بسیار مناسب و كم هزینه هستند كه با روش های گوناگون و با نقاط ضعف و قوت متنوع طراحی می شوند. این كنترلر ها متناسب با سیستم تحت كنترل برنامه ریزی می شود و با توجه به این قابلیت برنامه ریزی برای هر سیستم ، بسیار مطلوب و مناسب می باشند.
كنترلر های فازی در دو نوع دیجیتال و آنالوگ طراحی می شوند كه مفهوم دیجیتال و یا آنالوگ بودن هم در رابطه با ارتباط با دنیای خارجی و Interface آن كنترلر است و هم درالگوریتم و ساختار داخلی آن سیستم فازی مفهوم دارد. كنترلرهای فازی دیجیتال توانایی اتصال به ادوات و سنسور های دیجیتال را دارند و توانایی پردازش سیگنال های دیجیتال از نقاط قوت آنها محسوب می گردد و در مقابل كنترلر های فازی آنالوگ توانایی پردازش سیگنال های آنالوگ را دارند و در ورودی ولتاژها و یا جریانات آنالوگ را كه از ادوات الكترونیكی و سنسورها می آیند را دریافت می كنند. در هر دو نوع ساختار طراحی های زیادی انجام گرفته است