فهرست شکلها
عنوان | صفحه |
4-1- اثر سطوح مختلف کود اوره بر وزن تر اندام هوایی مرزه | 61 |
4-2- اثرسطوح مختلف کود اوره بر وزن خشک اندام هوایی مرزه | 62 |
4-3- اثر متقابل سطوح مختلف کود اوره و میکوریزا بر وزن خشک ریشه (تک بوته) مرزه | 63 |
4-4- اثر متقابل سطوح مختلف کود اوره و اسید هیومیک بر وزن خشک ریشه( تک بوته) مرزه | 64 |
4-5- اثر متقابل سطوح مختلف قارچ میکوریزا و اسید هیومیک بر وزن خشک ریشه( تک بوته) مرزه | 65 |
4-6- اثر متقابل کود اوره و قارچ میکوریزا بر ارتفاع بوته مرزه | 68 |
4-7- اثر متقابل سطوح مختلف کود اوره و قارچ مایکوریزا بر سطح برگ مرزه | 69 |
4-8- اثر متقابل سطوح مختلف قارچ میکوریزا و اسید هیومیک بر سطح برگ مرزه | 70 |
4-9- اثر سطوح اسید هیومیک بر درصد اسانس | 72 |
4-10- اثر متقابل قارچ میکوریزا و کود اوره بر عملکرد اسانس مرزه | 75 |
4-11- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر عملکرد اسانس مرزه | 77 |
4-12- اثر متقابل قارچ میکوریزا و کود اوره بر کلروفیل a برگ مرزه | 79 |
4- 13- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر کلروفیلa برگ مرزه | 80 |
4-14- اثر متقابل قارچ میکوریزا و اسید هیومیک بر کلروزفیل a برگ مرزه | 81 |
4-15- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر کلروفیل b برگ مرزه | 82 |
4-16- اثر متقابل قارچ میکوریزا و اسید هیومیک بر کلروفیل b برگ مرزه | 83 |
4-17- اثر متقابل قارچ میکوریزا و کود اوره بر کلروفیل کل برگ مرزه | 84 |
4-18- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر کلروفیل کل برگ مرزه | 85 |
4-19- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر کارتنوئید برگ مرزه | 86 |
4-20- اثر متقابل قارچ میکوریزا و اسید هیومیک بر کارتنوئید برگ مرزه | 87 |
4-21- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر غلظت نیتروژن اندام هوایی نیتروژن | 91 |
4-22- اثر متقابل کود اوره و قارچ میکوریزا بر فسفر اندام هوایی گیاه مرزه | 92 |
4-23- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر فسفر اندام هوایی گیاه مرزه | 94 |
4-24- اثر متقابل کود اوره و قارچ میکوریزا بر غلظت پتاسیم اندام هوایی مرزه | 97 |
4- 25- اثر متقابل کود اوره و اسید هیومیک بر غلظت پتاسیم اندام هوایی مرزه | 98 |
فهرست جداول
جدول | صفحه |
3-1- نتایج تجزیه آنالیز کود اسید هیومیک | 50 |
3-2- نتایج تجزیه فیزیکی و شیمیایی خاک آزمایش | 50 |
4-1- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح کود اوره، اسید هیومیک و قارچ میکوریزا بر وزن خشک ریشه تک بوته گیاه مرزه (گرم بر متر مربع) | 66 |
4-2- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح کود اوره، اسید هیومیک و قارچ میکوریزا
بر سطح برگ گیاه مرزه |
71 |
4-3- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح کود اوره، اسید هیومیک و قارچ مایکوریزا
بر درصد کلونیزاسیون |
89 |
4-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح کود اوره، اسید هیومیک و قارچ میکوریزا
بر درصد فسفر اندام هوایی مرزه
|
95 |
4-5- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح کود اوره، اسید هیومیک و قارچ میکوریزا
بر درصد پتاسیم اندام هوایی مرزه |
98 |
فهرست جدولهای پیوست
پیوست 1- میانگین مربعات عملکرد تر و خشک اندام هوایی و وزن خشک ریشه(تک بوته)،
تحت تأثیر تیمارهای مختلف نیتروژن، قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
130 |
پیوست 2- میانگین مربعات ارتفاع بوته و سطح برگ تحت تأثیر تیمارهای مختلف
نیتروژن، قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
131 |
پیوست 3ـ میانگین مربعات عملکرد و درصد اسانس تحت تأثیر تیمارهای مختلف
نیتروژن، قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
132 |
پیوست 4 ـ میانگین مربعات کلروفیل a، b و کلروفیل کل و کارتنوئید تحت تأثیر
تیمارهای مختلف نیتروژن، قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
133 |
پیوست 5 ـ میانگین مربعات درصد همزیستی تحت تأثیر تیمارهای مختلف نیتروژن
قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
134 |
پیوست 6 ـ میانگین مربعات غلطت نیتروژن، فسفر و پتاسیم اندام هوایی گیاه تحت
تأثیر تیمارهای مختلف نیتروژن، قارچ میکوریزا و اسید هیومیک |
135 |
…
این مطلب را هم بخوانید :
.
فصل اول
مقدمه و کلیات
1-1- مقدمه:
با آن كه امروزه درمان بیماریها بیشتر از طریق مصرف داروهایی صورت می گیرد كه منشأ صنعتی دارند و اختصاصاً در آزمایشگاه ها تهیه می شوند ولی مصرف بعضی از آنها زیان هایی به بدن می رساند و عوارض جانبی بسیاری از آنها ثابت شده است. در اوایل قرن حاضر پیشرفت علم شیمی و كشف سیستم های پیچیده ی سنتز ارگانیک منجر به توسعه ی صنعت داروسازی و جایگزینی شیمی درمانی شد. بدین طریق پزشكی مدرن توانست بسیاری از بیماری ها غیرقابل علاج و غالباً مرگ آور را درمان كند. با وجود این گیاهان دارویی و داروهایی كه از آنها تهیه می شدند هرگز به طور كامل كنار گذاشته نشدند. تقریبا یک چهارم داروهای تهیه شده ی دنیا داروی منشأ گیاهی هستند كه یا مستقیماً از گیاهان عصاره گیری شده اند و یا براساس تركیب گیاهی، سنتز شده اند. واژه گیاهان دارویی تنها به تسكین دهنده آلام مردم اطلاق نمی شود بلكه این گیاهان در زیر گروه غذا به عنوان طعم دهندهها، نوشیدنی ها، شیرین كننده ها، رنگ طبیعی و حشره كش ها و همچنین به عنوان ماده اولیه محصولات آرایشی و بهداشتی نیز مورد استفاده قرار می گیرند(امیدبیگی،1376).
با نظری اجمالی به فرهنگ مصرف داروهای گیاهی در ایران متوجه میراث با ارزش این گیاهان در طب غنی سنتی ایران می شویم. از طرفی فلات وسیع ایران از اقلیمها و محیط های گوناگون برخوردار است به همین دلیل بش از 7500 گونه گیاهی مختص به ایران است. از این رو به حق فلور ایران یكی از منابع داروخیز جهان محسوب می شود. از آنجایی كه گیاهان وحشی در محدوده های جغرافیایی گسترده ای یافت می شود، جمع آوری و دسترسی به آنها از نظر اقتصادی مقرون به صرف نیست و استفاده از گیاهان وحشی جوابگوی صنایع داروسازی نخواهد بود و چنین استفاده ی انبوه از گیاهان طبیعت مسلماً موجب نابودی آنها خواهد شد. از این رو نسبت به كشت این گیاهان در سطوح زراعی اقدامات مفیدی در سطح كشور انجام شده است. گزارش شده است كه انسان دیر و یا زود چاره ای به جز بازگشت به طبیعت خود نخواهد داشت. از این رو، در كشورهای توسعه یافته اقدامات وسیعی را در توسعه و پیشرفت كشت و استفاده از گیاهان دارویی انجام شده است (امید بیگی، 1376).