3- حساسترین مرحله زندگی گیاه به شوری مرحله جوانهزنی است.
1-3 اهداف پژوهش حاضر:
- بررسی اثر شوری بر صفات فیزیولوژیک و مورفولوژیک گندم
- بررسی اثر سولفات روی در کاهش خسارت ناشی از تنش شوری در گندم
- افزایش رشد، عملکرد و اجزای عملکرد و بهبود خصوصیات فیزیولوژیک گندم با بهره گرفتن از کودسولفات روی در شرایط تنش شوری
فصل دوم
مروری بر پژوهشهای انجام شده
فصل دوم
2-1 اثر مخرب شوری
شوری زیاد خاك از جمله عوامل محدود كننده عملكرد محصولات در سرتاسر جهان به شمار میرود كه این مسئله بهخصوص در مناطق خشك و نیمهخشك به عنوان یكی از اساسیترین مشكلات بخش كشاورزی است (میونس[18]، 2002). شوری باعث چندین نوع خسارت از جمله جلوگیری از رشد، اغتشاش در متابولیسم و کاهش عملکرد و خصوصیات کیفی گیاه میگردد (دل آمور[19] و همکاران، 2000). طی بروز تنش شوری علاوه بر کاهش جذب آب، تجمع برخی از یونها در غلظت بالا در بافت گیاهان میتواند منجر به سمیت و یا عدم تعادل یونی شود. پایینتر بودن فعالیت یونهای غذایی در خاکهای شور، عدم تعادل عناصر غذایی را در
این مطلب را هم بخوانید :
منابع تحقیق درباره جهان اسلام، حکومت قانون، اتحاد اسلام
گیاهان تحت تنش موجب میشود و در نتیجه ممکن است بینظمی تغذیهای در آنها تشدید شود (گارگ وگوپتا[20]، 1977). ممکن است شوری با تأثیر بر قابلیت استفاده از برخی عناصر، فرایند جذب، انتقال یا توزیع عناصر غذایی درون گیاه را دچار مشکل سازد و یا با غیرفعال نمودن نقش فیزیولوژیکی عنصر غذایی مصرف شده، منجر به افزایش ذاتی نیاز غذایی گیاه گردد (ملکوتی و همایی[21]،