دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.SC” پایان نامه برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – مخابرات
عنوان:
آنالیز آنتن های شكافی تیپر شده به روش TLM
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده
آنالیز آنتن شكافی به تدریج بازشونده خطی به روش TLM
آنتن های شكافی به تدریج بازشونده توسط پهن كردن یک شكاف روی دی الكتریک بدست می آیند. این آنتن ها با ابعاد كوچك در حدود دو برابر طول موج در باند 1 الی 40 گیگاهرتز قابل استفاده هستند. سبكی و كم حجمی این آنتن ها باعث شده است كه به راحتی در آرایه ها قابل استفاده باشند. این آنتن ها به علت نداشتن میدان یكنواخت در دهانه آنتن و شكاف بازشونده به صورت بسته قابل بررسی نیستند و بایستی به یكی از روش های عددی آنالیز شوند.
ما از روش TLM جهت مدل كردن آنتن استفاده كرده ایم . در این روش محیط توسط نودهای سه بعدی مدل شده و پارامترهای این نودها باتوجه به مشخصات محیط تعیین می شوند و طبق ماتریس اسكترینگ پالس از یک پورت نود به پورت های دیگر منتقل می شود. در زمان بعدی پالس های به وجود آمده در پورت ها به پورت های مجاور منتقل می ش وند. این پردازش بایستی تا زمانی تكرار شود كه پاسخ به حالت پایدار برسد . پاسخ های به دست آمده در حوزه زمان هستند و جهت داشتن پاسخ در حوزه فركانس از این پاسخ ها تبدیل فوریه گسسته گرفته می شود. (DFT)
میدان دور آنتن نیز توسط تئوری انتشار دریچه ها به دست می آید.
با بهره گرفتن از نرم افزار نوشته شده كه آنتن های مذكور را به روش TLM مدل و آنالیز می كند، مشخصات این نوع آنتن ها به صورت زیر بدست آمده است. میدان الكتریكی (E-
Plane) باریک تر می شود و در صفحه میدان مغناطیسی (H-Plane) ثابت می ماند.
– تشعشع آنتن از سمت انتهای آنتن بوده (End fire) و پهنای باند وسیعی دارد.
– در پترن دور آنتن لوب های كناری مشاهده نمی شوند (به علت اینكه دهانه آنتن در فركانس كار كمتر از یک طول موج است).
مقدمه
آنتن های شكافی به تدریج بازشونده در سال 1979 برای اولین بار توسط گیبسون (Gibson) معرفی شدند. در آن زمان امكانی برای آنالیز این آنتن ها وجود نداشت و این بدان علت است كه روش های عددی محاسبه گرهای با حافظه و سرعت بالا نیاز دارند. محققان مختلف آزمایشات زیادی را انجام داده اند كه نتایج نشان داده است. آنتن های شكاف دار به تدریج بازشونده دارای پهنای باند وسیع هستند. ساختمان مسطح و كوچك این آنتن ها اجازه می دهد كه به راحتی در ساختن آنتن های مجتمع مورد استفاده قرار گیرند و طراحی آرایه های آنتنی را به صورت ساده میسر می سازند.
این نوع آنتن ها در دهه اخیر توسط روش ممان با تقریب بالا آنالیز شده است. روش ممان با اینكه قادر نبود آنتن را بطور دقیق آنالیز كند، به محاسبات پیچیده نیز نیازمند است اما اینك
این مطلب را هم بخوانید :
بررسی تجربی لومینسانس حاصل از باریکه یونی92
ما از روش TLM (Transmission Line Matrix استفاده كرده ایم كه محاسبات آن از سادگی قابل توجهی برخوردار است و شبیه سازی بدون تقریب انجام می شود و از معایب این روش می توان به عدم سادگی مدل كردن و نیاز داشتن به پردازش گر با سرعت و حافظه بالا اشاره كرد كه باتوجه به رایانه های موجود این مورد نیز قابل صرفنظر كردن است.
پایه روش TLM تئوری انتشار ه ایگنس و ابزار آن مدارات الكتریكی است كه این ابزار برای مهندسین رشته برق شناخته شده است.
روش TLM كه بطور مفصل تشریح خواهد شد می تواند برای مدل كردن اكثر مسائل الكترومغناطیس بكار رود.
این جزوه شامل پنج فصل به شرح زیر و یک خلاصه به زبان انگلیسی است.