تاریخچه تولید فراوردههای خشک در ایران به دوران بسیار قدیم باز میگردد. با گذشت سالیان طولانی در بخش فرآوری این محصولات، تغیرات عمدهای پدیدار نشده و هنوز هم به طور غالب در ایران از روشهای سنتی (آفتابی) استفاده میگردد که این روشها دارای نارساییهایی است مانند قرار گرفتن محصولات در محیطی که روی پارامترهای آن کنترلی وجود ندارد. فرایند خشک کردن در شرایط کنترل شده (سیستم صنعتی) روند رو به رشدی را نشان میدهد که ریشه در انتظارات مصرف کنندگان دارد. در این روش فرایند خشک کردن محصولات در فضایی با شرایط کنترل شده و بدون وابستگی به شرایط جوی انجام میپذیرد. پارامترهای مؤثر
بر شاخصهای کیفی محصول (مانند درجه حرارت، سرعت جابه جایی هوا و رطوبت نسبی) تحت کنترل، فرایند را پشت سرمیگذارد. در بازار عرضه و فروش فرآوردههای خشک در سطح جهانی، هنگامی کشور ما میتواند حضور داشته باشد و با دیگر کشورهای تولید کننده به رقابت بپردازد که قادر باشد با به کارگیری روشهای نوین و طبق استانداردهای قابل قبول محصولات خود را تولید و عرضه نماید (زیرجانی و توکلی پور، 1389).
انجام صحیح عملیات خشک کردن به علت امکان بروز تغییرات نامطلوب در ماده غذایی اهمیت زیادی دارد. برای کاهش آب مواد غذایی زمان طولانی و دمایی نسبتا بالا مورد نیاز است که همین زمان طولانی موجب بروز برخی تغییرات نامطلوب میشود که از جمله می توان به تغییرات رنگ، طعم، عطر، کاهش مواد مغذی، افزایش وزن
این مطلب را هم بخوانید :
گوگل چگونه محتوای بی کیفیت را تشخیص میدهد؟
مخصوص (به علت چروکیدگی شدید) و کاهش ظرفیت آبگیری مجدد محصول خشک شده اشاره کرد (امام جمعه و عسکری، 1383).