ورزشی و مکملها را در بهبود عملکرد استقامتی گزارش کرده اند. و خاطرنشان کردهاند که حداکثر فواید از نوشیدنیهای محتوی قند 8-6 در صد بدست میآید. و این غلظت به جای فروکتوز، باید متشکل از گلوکز، ساکاروز و یا پلیمرهای گلوکز باشد. این ترکیبات (پلیمرهای گلوکز) سریعتر از فروکتوز جذب شده و سبب بهبودی بیشتر عملکرد میشوند.(ابیرلی[3]،2011)
در تحقیقی(بیات و همکاران،1384) تاثیر مصرف مکملهای کولین، عصاره گیاه سیج، اسیدهای آمینه شاخه دار و گلوکز بر عملکرد عضلانی و برخی از مکانیسمها و
محلهای احتمالی ایجاد و بروز خستگی محیطی مورد بررسی قرار گرفت. آزمودنیها برنامه ورزشی خاص فوتبال یا دوهای رفت و برگشت شدید متناوب تا خستگی را انجام دادند. طی سه مرحله قبل از مصرف مکملها، نیمه اجرای برنامه ورزشی و بلافاصله بعد از اتمام برنامه ورزشی 3 بار از سیاهرگ بازویی آزمودنیها هر بار 5 سی سی نمونه خونی گرفته شد. در همان فاصلههای زمانی، آزمودنیها تستی را که میزان احساس خستگی و توانمندی را اندازه گیری می کند، انجام دادند و زمان فعالیت تا بروز خستگی و میزان درک فشار کار نیز در مرحله آخر برنامه ورزشی اندازه گیری شد. یافتههای تحقیق حاضر نشان می دهد مصرف مکملهای کولین و عصاره گیاه موجب افزایش سطح کولین و استیل کولین و فعالیت نورونهای کولینرژیک و در نتیجه حفظ توان انفجاری بی هوازی، کاهش میزان احساس واماندگی، افزایش میزان احساس توانمندی، افزایش زمان فعالیت بدنی تا بروز خستگی و کاهش درک فشار کار بازیکنان فوتبال مرد بزرگسال می شود.
بنابراین با بهره گرفتن از این تحقیقات، اثرات ارگوژنیکی سه نوع مکمل کربوهیدراتی بر ضربان قلب پایان فعالیت و بازگشت آن بعد از تمرین، وزمان رسیدن به واماندگی مورد بررسی قرار میگیرد و با شفاف سازی صحت و یا كذب اثرات ادعا شده و اینکه چه نوع مکمل کربوهیدراتی میتواند موثر واقع شود تا زمینههای مناسب جهت تجویز و یا رد استفاده از این نوشیدنیها و شاید سایر نوشیدنیهایی که حاوی ترکیبات یکسانی با آنها هستند، در ورزشکاران ردههای مختلف ملی، استانی و باشگاهی فراهم میگردد.
1-2 ضرورت و اهمیت پژوهش
انجام فعالیتهای ورزشی برخلاف دوران گذشته، صرفا به برخی اعمال و رفتارهای ورزشكاران در حین تمرین و مسابقه خاتمه نمی یابد، بلكه امروزه ورزش با قبول
این مطلب را هم بخوانید :
منبع مقاله درباره پایگاه اقتصادی
قالب علمی برای خود در كنار تجربه، سعی در گسترش و تكمیل حلقههای تشكیل دهنده خود می باشد. در این میان علم تغذیه نیز به كمك ورزش شتافته و با توسعه شاخههای خود، به عنوان یكی از عوامل مهم موفقیت ورزشكاران، چه در شرایط تمرین و چه در