2-9-4- تاثیر PGPR بر عملکرد گیاهان. 34
2-10- تاثیر PGPR بر مرفولوژی و رشد گندم. 35
2-10-1- تاثیر مقادیر مختلف اكسین بر مرفولوژی ریشه گندم. 35
2-10-2- تاثیرPGPR بر رشد گیاه گندم. 35
فصل سوم : مواد و روش ها
3-1- محل و زمان اجرای آزمایش… 40
2-3- طرح آزمایشی وعملیات زراعی.. 40
3-2- فاكتورهای اندازه گیری در هر فصل رشد. 43
3-2-1- اندازه گیری خصوصیات مرفولوژیكی.. 43
3-2-2- اندازه گیری خصوصیات فیزیولوژیكی رشد. 43
3-2-1-1- محاسبه درجه روز رشد. 43
3-3- اجزای عملكرد. 44
3-4- روند تغییرات وزن ماده خشک (TDM) 45
3-5- اندازه گیری ازت و پروتئین (روش كلدال) 45
3-6- اندازه گیری فسفر گیاه (بروش اولسن ) 46
فصل چهارم: نتایج و بحث
4-1- صفات مرفولوژیکی و زراعی.. 49
4-1-1- ارتفاع بوته. 49
4-1-2- تعداد پنجه در بوته. 49
4-1-3- شاخص خوشه در مترمربع. 50
4-1-4- تعداد سنبلچه در خوشه. 51
4-1-5- تعداد دانه در سنبله. 51
4-1-6- وزن هزار دانه. 52
4-1- 7- عملکرد دانه. 53
4-1-8- شاخص برداشت… 54
4-2- صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی.. 55
4-2-1- شاخص سطح برگ… 55
4-2-2- سرعت رشد محصول. 55
4-2-3- سرعت جذب خالص…. 56این مطلب را هم بخوانید :
4-2-4- سرعت رشد نسبی.. 57
4-2-5- میزان ازت… 57
4-2-6- میزان پروتین.. 58
4-2- 7- میزان فسفر. 58
نتیجه گیری كلی.. 67
منابع فارسی……………………………………………………………………………………………………………………………….68
منابع انگلیسی…………………………………………………………………………………………………………………………….72
چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………………………………………………….83
چكیده
باكتری های محرك رشد ، خانواده ی سودوموناس به طور مستقیم و غیر مستقیم باعث بهبود رشد و عملكرد گیاه گندم می شوند. در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر باكتری بر رشد ، عملكرد و اجزای عملكرد دانه ی چهار رقم گندم آبی متداول كشت در شرایط اقلیمی بجنورد ، آزمایشی در سال زراعی 88-87 در قالب آزمایش فاكتوریل بر پایه ی بلوك های كامل تصادفی در سه تكرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد اجرا شد.چهار سطح باكتری به عنوان عامل اول شامل سویه های سودوموناس فلورسنت (P.fluorescens 169) ، سودوموناس پوتیدا (P.putida 108)، مخلوط دو سویه ی باكتری فلورسنت و پوتیدا و تیمار شاهد بدون تلقیح با باكتری و چهار رقم گندم آبی شامل ارقام زرین ، چمران ، الوند و توس به عنوان عامل دوم در نظر گرفته شدند .بذور گندم پس از تلقیح با سویه های مورد نظر كاشته شدند.در طول دوره ی رشد گیاه ، مراقبت های لازم طبق عرف معمول در تمامی تیمارها به صورت یكسان اعمال شد.قبل از برداشت شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع بوته ، تعداد پنجه های بارور ، تعداد سنبله اندازه گیری و پس از آن بوته ها از سطح خاك كف بر شده و وزن خشك اندام های هوایی (عملكرد بیولوژیك) و دانه و وزن هزار دانه تعیین گردیدند.نتایج بدست آمده نشان داد بالاترین میانگین عملكرد دانه از ارقام دیررس زرین و الوند به ترتیب به میزان 5361 و 4811 كیلوگرم بر هكتار بدست آمد.همچنین بین ارقام مورد بررسی تحت تاثیر باكتری خانواده ی سودوموناس از نظر صفات رشد(سرعت رشد نسبی ، سرعت رشد محصول ، سرعت جذب خالص) و عملكرد كیفی تفاوت معنی داری وجود داشت.بالاترین پروتئین دانه نیز از رقم توس با كاربر تك سویه فلورسنت و پوتیدا بدست آمد.همچنین بالاترین میزان فسفر دانه از رقم زرین با كاربرد تك سویه پوتیدا حاصل شد.بنابراین واكنش ارقام گندم نسبت به كاربردهای تك سویه ی باكتری متفاوت بوده است.همچنین تلقیح مخلوط دوسویه تاثیر بیشتری نسبت به تلقیح آن ها به صورت منفرد ندارد و حتی در مواردی در مقایسه با تلقیح تك سویه تاثیر معنی دار نشان نداده است.
پروژه های كلیدی:سودوموناس پوتیدا ، سودوموناس فلورسنت ، گندم ، عملكرد ، اجزای عملكرد