دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.Sc” پایان نامه برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – كنترل
عنوان:
كنترل پیش بین تطبیقی برای سیستمهای خطی تغییرپذیر با زمان
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده:
مواجهه با دینامیک متغیر با زمان، یكی از موضوعات مورد علاقه در تئوری كنترل می باشد. اغلب سادگی و پیشرفت تئوری كنترل خطی، طراحان را مجبور م ینماید تا سیستمهای غیرخطی را خطی سازی نموده و بوسیله تئوری قدرتمند خطی به كنترل آنها بپردازند. این كار یک دسته از سیستمها را ایجاد می نماید كه سیستمهای خطی تغییرپذیربازمان نامیده می شوند. در این تحقیق، به كنترل اینگونه سیستمها، با بهره گرفتن از كنترل كننده پیش بین تطبیقی غیرمستقیم پرداخته شده است.
ابتدا به سیستمهای متغیر با زمان و روش های مختلف كنترل آنها پرداخته شده و مراجع متعددی كه با راه های گوناگون به كنترل اینگونه از سیستمها پرداخت هاند، مورد بررسی قرار گرفته اند. در مورد تخمین گرها به دلیل داشتن نقشی كلیدی در كنترل كننده های تطبیقی غیرمستقیم، به تفصیل بحث شده است. با بیان طرق مختلف تخمین پارامترهای متغیربازمان و همچنین روش های مناسب برای مقاوم سازی تخمینگرها و یک روش مناسب و عملی برای تخمین پارامتر در اینگونه از سیستمها ارائه شده است.
كنترل كننده پیش بین تعمیم یافته نیز مورد بررسی كلی قرار گرفته و یک نوع مناسب از آن به كار گرفته شده است. یكی از مشكلات طراحی این كنتر لكننده ها وجود پارامترهای تنظیم زیاد و عدم ارائه یک روش كلی و مناسب برای انتخاب آنها بود. بدین سبب با بهره گرفتن از روش های حوزه فركانس و توابع حساسیت، روشی مناسب برای تنظیم كنتر لكننده پیش بین تعمیم یافته مقاوم، ارائه شده است. در انتها با تركیب تخمینگر معرفی شده و كنترل پیش بین تنظیم شده به صورت مقاوم، یک روش كنتر لكننده تطبیقی ارائه شده و بر روی سه سیستم مختلف پیاده سازی شده است. نتایج حاكی از عملكرد مطلوب و قوام مناسب آن، با در نظر گرفتن شرایط واقعی، از جمله نایقینی های مختلف، نویز و اغتششاشات می باشد.
فصل اول
این مطلب را هم بخوانید :
مقدمه ای راجع به سیستمهای خطی متغیر با زمان و روش های كنترل آنها
این فصل به ارائه مقدمه ای مختصر در مورد سیستمهای تغییرپذیر با زمان و روش های كنترل این گونه سیستمها پرداخته است. بدیهی است كه سیستمهای واقعی به سادگی سیستمهای تك ورودی– تك خروجی معرفی شده در كنترل خطی نمی باشند. به منظور طراحی كنترل كننده برای این گونه سیستمها بایستی همواره مشكلاتی مانند غیر خطی گری، تغییرات در دینامیك، نایقینی در مدلسازی، چند ورودی – چند خروجی بودن و… در نظر گرفته شود، كه این امر به نوبه خود باعث پیچیده تر شدن كنترل كننده می گردد. تغییرات در دینامیک یكی از برجسته ترین این مشكلات می باشد. این تغییرات می تواند ناشی از دینامیک های مدل نشده (مانند: اصطحكاك، اینرسی، مقاومت الكتریكی و…) و یا ناشی از تغییر در مدل سیستم در هنگام عملكرد باشد. به طور مثال در اثر گذشت زمان مشخصات یک عملگر تغییر می نماید یا یک سیستم در شرایط