2-14- موارد مصرف رزماری و ویتامین E در تغذیه دام…………………………………………………..18
2-15- مزایای استفاده از رزماری به عنوان طعم دهنده در صنعت طیور……………………………….19
2-16- تاثیر طعم دهنده های خوراک بر روی کیفیت گوشت…………………………………………..20
2-17- بررسی تحقیقات انجام شده پیرامون استفاده از رزماری و ویتامین E درجیره های غذایی طیور………………………………………………………………………………………………………………………21
فصل سوم – مواد و روشها
3-1- زمان ومحل آزمایش…………………………………………………………………………………………25
3-2- مشخصات سالن انجام آزمایش……………………………………………………………………………25
3-3- آماده سازی سالن پرورش………………………………………………………………………………….25
3-4- رعایت پیشگیری از بیماریها در طول دوره پرورش………………………………………………….26
3-5- تهیه جوجه ها و نحوه انتقال آنها به سالن مرغداری………………………………………………….26
3-6- برنامه های مدیریتی کنترلهای روزانه…………………………………………………………………….26
3-6-1- کنترل دمای سالن…………………………………………………………………………………………26
3-6-2- کنترل رطوبت……………………………………………………………………………………………..26
3-6-3- کنترل تهویه………………………………………………………………………………………………..27
3-6-4- کنترل سیستم روشنایی…………………………………………………………………………………..27
3-6-5- کنترل سیستم آبخوریها………………………………………………………………………………….27
3-6-6- کنترل مصرف آب و دان……………………………………………………………………………….28
3-6-7- برنامه واکسیناسیون……………………………………………………………………………………….28
3-6-8- تهیه مواد اولیه خوراک پایه…………………………………………………………………………….28
3-7- تهیه پودر گیاه دارویی رزماری و ویتامین E…………………………………………………………..28
3-8- تعیین مواد متشکله پودر رزماری در آزمایشگاه………………………………………………………29
3-8-1- برآورد بازده استخراج……………………………………………………………………………………29
3-9- نتایج مربوط به تعیین مواد مغذی گیاه دارویی رزماری…………………………………………….30
3-10- تعیین مواد مغذی گیاه رزماری در آزمایشگاه……………………………………………………….31
3-11- جیره ها و مواد خوراکی مورد استفاده………………………………………………………………..31
3-12- صفات مورد اندازه گیری…………………………………………………………………………………33
3-12-1- افزایش وزن جوجه ها………………………………………………………………………………….33
3-12-2- خوراک مصرفی…………………………………………………………………………………………33
3-12-3- ضریب تبدیل غذایی……………………………………………………………………………………33
3-12-4- مقادیر وزنی قسمتهای مختلف لاشه………………………………………………………………..33
3-12-5- اندازه گیری خصوصیات کیفی گوشت…………………………………………………………..34
3-12-6- فرا سنجه های خونی……………………………………………………………………………………34
3-12-7- اندازه گیری مقداراسید تیو باربیتوریک) (TBA……………………………………………..34
3-12-7-1- محاسبه TBAبا روش Lunch & Feri……………………………………………………….34
3-12-7-2- محاسبه اسید تیوباربیتوریک (TBA ) به روش تارلادجیس………………………………35
3-13- برآورد اقتصادی…………………………………………………………………………………………….36
3-14- طرح آماری و روش تجزیه و تحلیل…………………………………………………………………..36
فصل چهارم – نتایج و بحث
4-1- وزن بدن…………………………………………………………………………………………………………38
4-2- افزایش وزن…………………………………………………………………………………………………….42
4-3- خوراک مصرفی………………………………………………………………………………………………43
4-4- ضریب تبدیل…………………………………………………………………………………………………..45
4-5- وزن لاشه و اندام ها…………………………………………………………………………………………..46
4-6- فرا سنجه های خونی…………………………………………………………………………………………47
4-7- تخمین ارزش اسید تیوباربیتوریک (TBA)…………………………………………………………….48
4-7-1- محاسبهTBA درگوشت تازه………………………………………………………………………….48
4-7-2- محاسبه TBAدر گوشت منجمد پس از دو هفته انجماد………………………………………49
4-7-3- محاسبه TBAدرگوشت منجمد پس از رفع انجماد و پس از حرارت دادن……………….49
4-8- برآورد اقتصادی……………………………………………………………………………………………….51
نتیجه گیری کلی………………………………………………………………………………………………….52
این مطلب را هم بخوانید :
پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………..52
فصل پنجم – منابع و ضمائم
منابع……………………………………………………………………………………………………………………….54
چکیده انگلیسی………………………………………………………………………………………………………..62
مقدمه:
تغذیه علمی است که احتیاجات کمی و کیفی غذای انسان و حیوانات را معین میکند. امروزه با تمام پیشرفتهایی که در شئون مختلف حیات آدمی پدیدار گشته، مسئله تغذیه از نظر اقتصادی و اجتماعی در درجه اول اهمیت در جوامع بشری قرار گرفته است. به طوری که سطح تمدن و درجه موفقیت اجتماعی و پیشرفت هر جامعهای را از چگونگی تغذیه آنها مورد ارزیابی قرار میدهند. از آنجائیکه سلامتی، پویایی و شکوفایی استعدادهای هر جامعه، در گرو تغذیه صحیح و کافی، به ویژه پروتئین حیوانی افراد آن جامعه است، بنابراین تامین پروتئین حیوانی در توسعه هر چه بیشتر دامپروری، به ویژه در صنعت پرورش طیور، ضرورت انکار ناپذیری را پیدا میکند. پرورش طیور چنانچه بر روی اصول علمی و صحیح استوار شود به آسانی میتواند جوابگوی قسمت زیادی از احتیاجات پروتئینی کشور ما باشد.
هدف از تنظیم جیره جوجههای گوشتی و مرغهای تخمگذار، تامین غلظت مطلوب مواد مغذی با قیمت منطقی جهت رشد و تولید مطلوب و بهره وری مطلوب از خوراک میباشد. به منظور اطمینان از بلع، هضم،