پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد
مهندسی نساجی – شیمی نساجی و علوم الیاف
عنوان:
بررسی خواص کامپوزیت پلی پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه با بهره گرفتن از کوپلینگ ایجنت های بر پایه تیتانات
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
پیشگفتار:
تولید قطعات ترموپلاستیک تقویت شده به ویژه با الیاف شیشه امروزه از اهمیت روزافزونی برخوردار است. این مواد بخاطر پیشرفت هایی که در زمینه ترموپلاستیک هایی با خواص فیزیکی و مکانیکی ویژه انجام گرفته و به ویژه به دلیل بازیاب پذیری مورد توجه روزافزون می باشند.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر خواص کامپوزیت ها میزان چسبندگی بین پلیمر و الیاف می باشد.
در این پروژه بیشتر به بحث در رابطه با عوامل جفت کننده و به طور اخص کوپلینگ ایجنت های بر پایه تیتان و تاثیرات آن بر روی خواص کامپوزیت پلی پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه و مقایسه آن با سایر کوپلینگ ایجنت های رایج پرداخته می شود. اهمیت این موضوع با توجه به نقش سطح مشترک الیاف – رزین در کامپوزیت ها واضح و روشن است گرچه این مبحث نیز خود از گستردگی زیادی برخوردار است و انجام پروژه هایی متعدد را می طلبد لکن در حدودی که زمان اجازه داده، این امر مورد بررسی قرار گرفته است.
با توجه به تولید پلی پروپیلن در داخل کشور و نیاز صنایع پایین دستی به پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه؛ اجرای پروژه های تبدیلی به روی محصولات پتروشیمی جهت تأمین مواد اولیه دیگر صنایع از اهمیت زیادی برخوردار است و پروژه حاضر نیز در این چارچوب تعریف شده است.
چکیده:
همانطور که در قسمت پیشگفتار بیان شد در این پروژه به بررسی نقش کوپلینگ ایجنت ها و به طور اخص کوپلینگ ایجنت های بر پایه تیتان بر روی خواص فیزیکی از قبیل استحکام کششی و خمشی، مدول کششی و خمشی، استحکام ضربه ای و… کامپوزیت پلی پروپیلن تقویت شده با الیاف شیشه پرداخته شد. همچنین برخی از تاثیرات این عوامل جفت کننده بر روی خواص شیمیایی از قبیل نقاط ذوب و کریستالیزاسیون، میزان آغشتگی پیش آغشته و شاخص جریان مذاب پلیمر و کامپوزیت بررسی شد.
در یکی دیگر از آزمایشات به بررسی تاثیر میزان کوپلینگ ایجنت تیتانات بر روی خواص فیزیکی این کامپوزیت پرداخته شد.
همچنین به منظور مقایسه خواص کامپوزیت های PP/GF تولید شده در این آزمایش و کامپوزیت های PP/GF الیاف بلند تجاری، دو کامپوزیت PP/GF الیاف بلند تجاری قالبگیری شده به روش تزریقی با مشخصات عمومی نزدیک به کامپوزیت های تولید شده، تهیه و مورد آزمایش قرار گرفتند.
عوامل جفت کننده یا بهبود دهنده چسبندگی مورد استفاده در این تحقیق که به فرم کلی کوپلینگ ایجنت بیان شده اند عبارتند از:
1- تیتان.
این مطلب را هم بخوانید :
2- سیلان.
3- پلی پروپیلن گرافت شده با اسید اکریلیک.
4- زیرکونات.
5- پلی پروپیلن با وزن مولکولی پایین گرافت شده با انیدرید مالئیک.
با افزودن کوپلینگ ایجنت ها به ماتریس پلی پروپیلن قبل از تولید گرانول، خواص کششی و خمشی کامپوزیت قالب گیری شده به روش تزریقی به طور قابل توجهی بهبود یافتند. از سوی دیگر افزایش خواص کششی و