چکیده
با توجه به اثرات زیانآور آنتیاکسیدانهای سنتزی در بدن در سالهای اخیر توجه خاصی به کاربرد آنتیاکسیدانهای طبیعی در صنایعغذایی معطوف شده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، پارامترهای سینتیکی اکسایش روغن دانه خرفه پس از استخراج و همچنین تعیین قدرت آنتیاکسیدانی عصارههای متانولی-آبی و اتانولی-آبی آن بود. فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره متانولی-آبی و اتانولی-آبی با بهره گرفتن از روش رادیکال آزاد DPPH (2، 2- دی فینیل پیکریل
این مطلب را هم بخوانید :
هیدرازیل) و آزمون گرمخانهگذاری تعیین شد. پارامترهای سینتیکی نیز با بهره گرفتن از داده های به دست آمده از رنسیمت و معادله آرنیوس محاسبه گردید. بررسی ساختار نشان داد که روغن دانه خرفه منبع غنی از اسیدهای چرب امگا سه (77/26)، توکوفرول(5/798 میلیگرم درکیلوگرم) و ترکیبات فنلی(09/121 میلیگرم درکیلوگرم عصاره) است. در بررسی