2-6-8- نقطه ایزوالکتریک ژلاتین.. 45
2-6-9- تولید ژلاتین.. 46
2-6-9-1- روش اسیدی.. 47
2-6-9-2- روش قلیایی.. 47
2-6-10- تشکیل فیلم و خصوصیات.. 48
فصل سوم: مواد و روش ها 49
3-1- مواد. 50
3-2 روش تهیه فیلمهای نانوبایوکامپوزیتی.. 51
3-3 ضخامت فیلم. 52
3-4 آنالیز فیلم. 53
3-4-1- ویژگی های مکانیکی.. 53
3-4-2- رنگ سنجی.. 55
3-4-3- نفوذ پذیری بخار آب (WVP) 56
3-4-4- بررسی تعامل مواد شیمیاییFTIR.. 56
3-4-5- حلالیت فیلم ها 57
3-4-6- ظرفیت جذب آب (WAC) 57
3-4-7- ایزوترم جذب.. 58
3-4-8- اشعه مرئی – UV.. 59
3-4-9- نفوذ پذیری به اکسیژن. 59
3-5- تجزیه و تحلیل آماری.. 60
فصل چهارم: نتایج و بحث… 60
4-1- ارزیابی کیفی فیلمها 61
4-2-اندازه گیری رطوبت.. 62
4-3- اندازه گیری حلالیت.. 63
4-4-اندازه گیری میزان جذب آب.. 64
4-5- تعیین میزان نفوذ پذیری به بخار آب.. 65
4-6- نفوذ پذیری به اکسیژن. 70
4-7- اندازه گیری ویژگیهای مکانیکی.. 76
4-8- رنگ… 82
4-9- uv. 85
4-11- مدلسازی ایزوترم جذب.. 89
4-11-2- بررسی اثر ژلاتین بر ایزوترم جذب تعادلی فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی.. 91
4-11-3- بررسی اثر نانو ذرات خاک رس بر ایزوترم جذب تعادلی فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی/ژلاتین.. 92
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات… 93
5-1- نتیجه گیری.. 94
این مطلب را هم بخوانید :
5-2- پیشنهادات.. 96
منابع و مراجع.. 98
English Abstarct: 104
چکیده
در این کار تحقیقاتی تولید و بررسی خصوصیات فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین/ نانو خاک رس مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور نانو خاک رس در نسبتهای 1%، 3% و 5% پلاستیسایزر40% به فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین اضافه شد. پس از آماده شدن محلول نانو و اضافه شدن به فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین، این فیلمها به روش کاستینگ تحت شرایط کنترل شده تهیه شد. خواص فیزیکوشیمیایی، مکانیکی، عبور دهی در برابر بخار آب و اکسیژن و ایزوترم فیلمها تحت شرایط استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون مکانیکی فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین/ نانو خاک رس نشان داد که استحکام کششی از 08/26 تا 39/34 مگاپاسکال افزایش، درصد کشیدگی از 35/12 تا 03/7 درصد کاهش و مدول یانگ از1133/17 تا 1395/03 مگاپاسکال افزایش معنی دار داشت. برای فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین/ نانو خاک رس، کاهش نفوذ پذیری به بخار آب از 15/5 تا 77/4 (g/m.s.pa 10-7 ) و نفوذ یذیری به اکسیژن از 06/4 تا 05/4 cc–mil [m2. day]، میزان جذب آب، حلالیت و محتوای رطوبت فیلمهای ترکیبی نشاسته سیب زمینی و ژلاتین/ نانو خاک رس، نشان داده شد. بررسی پارامترهای رنگی نشان داد که با افزایش غلظت شفافیت از 80/94 تا 25/94 کاهش یافت. رنگ