عنوان صفحه
3-3-2- دما …………………………………………………………………………………………………………………………………42
3-3-3- تهویه ………………………………………………………………………………………………………………………………43
3-3-4- رطوبت ……………………………………………………………………………………………………………………………43
3-3-5- آبخوری و دانخوریها ……………………………………………………………………………………………………….43
3-3-6- برنامه واکسیناسیون …………………………………………………………………………………………………………….44
3-4- تیمارهای آزمایشی و بالانس جیرهها ………………………………………………………………………………………..45
3-4-1- جیرههای آزمایشی …………………………………………………………………………………………………………….45
3-4-2- تیمارها و تکرارهای آزمایشی ………………………………………………………………………………………………47
3-5- صفات مورد بررسی ……………………………………………………………………………………………………………….48
3-5-1- اندازهگیری خوراک مصرفی ……………………………………………………………………………………………….48
3-5-1-1- محاسبه خوراک مصرفی دورهای هر واحد آزمایشی …………………………………………………………….48
3-5-1-2- محاسبه میانگین خوراک مصرفی روزانه هر جوجه ………………………………………………………………48
3-5-1-3- محاسبه میانگین خوراک مصرفی دورهای هر جوجه ……………………………………………………………48
3-5-2- اندازهگیری میانگین وزن بدن ………………………………………………………………………………………………49
-5-2-1- محاسبه میانگین افزایش وزن روزانه جوجهها ………………………………………………………………………..49
3-5-3- اندازهگیری ضریب تبدیل غذایی ………………………………………………………………………………………….49
3-6-کشتار و خونگیری ………………………………………………………………………………………………………………….50
3-6-1- پارامترهای اندازهگیری شده بعد از کشتار ………………………………………………………………………………50
3-6-1-1- وزن اندامهای گوارشی …………………………………………………………………………………………………..50
3-6-2- پارامترهای خونی………………………………………………………………………………………………………………51
3-6-2-1- روش اندازهگیری کلسترول سرم ………………………………………………………………………………………52
3-6-2-2- اندازهگیری مقدار تریگلیسرید سرم …………………………………………………………………………………53
3-6-2-3- اندازهگیری مقدار لیپو پروتئین با دانسیته بالا ( HDL)و پائین LDL)) سرم………………………………..53
3-6-2-4- اندازهگیری کل پروتئین سرم …………………………………………………………………………………………. 54
3-6-2-5- اندازه گیری مقدار گلوکز سرم ………………………………………………………………………………………..55
3-7- طرح آماری و تجزیه واریانس دادهها ………………………………………………………………………………………..55
فصل چهارم (نتایج و بحث) ……………………………………………………………………………………………………….57
4-1- اثر تیمارهای آزمایشی بر پارامترهای عملکردی …………………………………………………………………………..58این مطلب را هم بخوانید :
فهرست مطالب
عنوان صفحه
4-1-1- خوراک مصرفی (جوجه / گرم خوراک مصرفی) …………………………………………………………………..58
4-1-2- میانگین افزایش وزن (جوجه/گرم) ……………………………………………………………………………………….61
4-1-3- ضریب تبدیل خوراک مصرفی(گرم/گرم) ……….. …………………………………………………………………..64
4-2- اثر جیره های آزمایشی بر تلفات و مرگ و میر ……………………………………………………………………………67
4-3- تاثیرتیمارهای مختلف آزمایشی بر فراسنجه های بیوشیمیایی خون …………………………………………………..67
4-3-1- غلظت گلوکز سرم ……………………………………………………………………………………………………………68
4-3-2- غلظت پروتئین کل سرم خون ……………………………………………………………………………………………..68
4-3-3- غلظت تریگلیسرید سرم خون ……………………………………………………………………………………………..69
4-3-4- غلظت کلسترول ………………………………………………………………………………………………………………..70
4-3-5- غلظت لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا (HDL) سرم خون …………………………………………………………….72
4-3-6- غلظت لیپوپروتئینهای با دانسیته پایین (LDL) سرم خون ………………………………………………………….73
4-4- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر تعداد سلولهای خونی ……………………………………………………………………….77
4-4-1- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر تعداد گلبولهای سفید خون (WBC) ……………………………………………….77
4-4-2- تاثیر تیمارهای آزمایشی بر گلبولهای قرمزخون (RBC)، هموگلوبین و هماتوکریت …………………….78
4-4-3- شمارش تفریقی گلبولهای سفید سرم جوجهها در 21 و 42 روزگی ……………………………………………78
4- 4- 4- نسبت هتروفیل به لنفوسیت ( H/L ) در سرم جوجهها ……………………………………………………………..79
4-4-تاثیر تیمارهای آزمایشی بر وزن نسبی اندامهای داخلی …………………………………………………………………..83
4-4-1-تاثیر تیمارهای آزمایشی بر وزن نسبی اندامهای داخلی در 42 روزگی …………………………………………..83
نتیجهگیری ……………………………………………………………………………………………………………………………………85
نتیجهگیری کلی …………………………………………………………………………………………………………………………….86
پیشنهادات …………………………………………………………………………………………………………………………………….86
منابع …………………………………………………………………………………………………………………………………………….87
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 2 -1- مقایسه ترکیب شیمیایی صد گرم گوشت های مختلف …………………………………………………………6
جدول 2-2- نوع و میزان ترکیبات شیمیایی آویشن ………………………………………………………………………………32
جدول 2-3- ترکیبات شیمیایی و موثره گلگاو زبان …………………………………………………………………………….38
جدول 3-1- برنامه دمای سالن (درجه سانتیگراد) …………………………………………………………………………………42
جدول 3-2- برنامه واکسیناسیون ………………………………………………………………………………………………………44
جدول 3-3- مواد خوراکی و ترکیب شیمیایی جیرههای آزمایشی (درصد) ………………………………………………46
جدول 3-4- ترکیبات شیمیایی آویشن ………………………………………………………………………………………………47
جدول 4-1 مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مربوط به خوراك مصرفی ……………………………………………….60
جدول 4-2-تاثیر جیرههای آزمایشی بر خوراک مصرفی (جوجه/گرم) در دوره های مختلف پرورش ………….60
جدول 4-3- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مربوط به افزایش وزن ……………………………………………………63
جدول4-4- تأثیر جیره های آزمایشی بر میانگین افزایش وزن(جوجه/گرم)در دوره های مختلف پرورش ………64
جدول 4-5- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی مر بوط به ضر یب تبدیل ………………………………………………..66
جدول4-6- تأثیر تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراك در دوره های مختلف پرورش ………………………67
جدول 4-7 مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی از لحاظ گلوكز،پرو تئین كل ولیپید های سرم جوجه گوشتی…74
جدول4- 8 – اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت گلوكز، پروتئین كل و لیپیدهای سرم جوجه های گوشتی در 21 و 42 روزگی(گرم در دسی لیتر) ………………………………………………………………………………………………………….74
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 4-9- اثر تیمارهای آزمایشی بر گلوكز و پروتئین كل و لیپیدهای سرم جوجه های گوشتی در 21 و 42 روزگی…………………………………………………………………………………………………………………………………………75
جدول 4-10- جدول تجزیه واریانس صفات ارزیابی شده بیوشیمی خون در 21 و 42 روزگی ……………………..76
جدول 4-11- میانگین بیوشیمی خون در 21 و 42 روزگی به همراه خطای استاندارد (SE) …………………………76
جدول 4-12- مقایسه گروهی تیمارهای آزمایشی در 21 و 42 روزگی ………………………………………………….. 80