میگیرد. فرایند تکمیل می تواند در کاربردهایی از جمله بهبود ظاهر، چسبندگی یا ترشوندگی، مقاومت در برابر خوردگی مقاومت در برابر مواد شیمیایی، تغییر هدایت الکتریکی به کار گرفته شود[1].
امروزه انرژی یک نیاز مهم برای زندگی روزمره و صنعت به شمار میآید. نیاز به انرژی هر روز در حال افزایش اما منابع انرژی محدود و رو به پایان هستند. به همین دلیل محققان درصدد گسترش منابع جدید انرژی هستند که فراوان، ارزان و دوستدار محیط زیست هستند. انرژی خورشیدی نامحدود، تمیز و تجدیدپذیر است که می تواند گزینهی مناسبی جهت رفع این نیازهای بشر باشد. سلولهای خورشیدی که مستقیما نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند ساختار جالبی برای تولید انرژی هستند که یکی از انواع آن سلولهای خورشیدی رنگ حساس میباشند. در ساخت این سلولها از شیشههای رسانا به عنوان زیرلایه استفاده میشود[2]. نیروی الكتریكی تولیدی از نور خورشید، می تواند برای کاربردهای مختلفی چون خنك سازی، حرارت دهی، روشنایی، شارژ باطریها و تولید نیروی الكتریكی برای وسایل الكتریكی متنوع، مورد استفاده قرار بگیرد .[3]سلولهای خورشیدی رنگ حساس در مقایسه با دیگر انواع سلولهای خورشیدی مزایایی همچون عدم نیاز به تجهیزات پیچیده جهت تولید انبوه، سازگار با محیط زیست، عدم وابستگی به زاویه تابش، امکان کار در روزهای ابری و بارانی، ارزان بودن و تنوع زیاد دارند که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کردهاند [4, 5].
از جمله مشکلات سلولهای خورشیدی رنگ حساس، سنگین وزن بودن، عدم انعطافپذیری شیشههای رسانا به عنوان زیرلایه و الکترود مقابل پلاتین میباشد. پلاتین مادهای گران قیمت میباشد که آمادهسازی سلولها در مقیاس وسیع را با هزینه زیادی همراه می کند به همین جهت محققان به دنبال یافتن موادی جهت جایگزینی پلاتین در سلولهای خورشیدی هستند. تاکنون مواد زیادی از جمله مواد کربنی، پلیمرهای رسانا و یا کامپوزیتی از آنها که رسانایی، فعالیت الکتروشیمیایی و قیمت
مناسبی دارند به کار گرفته شده اند[6].
در این پروژه، تکمیل منسوج با پلیمر رسانا و نانولولههای کربنی به منظور ایجاد هدایت الکتریکی با هدف استفاده در سلولهای خورشیدی به عنوان الکترود مقابل انجام شده است.
با توجه به اهداف یاد شده و به منظور آشنایی مقدماتی با موضوع باید بیان گردد که این پژوهش در قالب چهار فصل تهیه شده که به شرح ذیل می باشند:
– در فصل نخست با عنوان )) مقدمه و مروری بر مقالات (( به بررسی تحقیقات انجام گرفته در زمینه ساخت الکترود مقابل با پلیمر رسانا و نانولوله های کربنی و روشهای تولید منسوجات پوششدهی شده با پلیمر رسانا و نانولولههای کربنی پرداخته شده است.
– در فصل دوم این پژوهش، با عنوان )) تجربیات (( به بیان شرح مواد و دستگاه های مورد استفاده جهت تولید منسوجات رسانا با پلیمر رسانا و نانو لوله های کربنی پرداخته است.
این مطلب را هم بخوانید :
– فصل سوم تحت عنوان )) نتایج و بحث (( به بیان دقیق نتایج آزمایش ها و نیز بررسی منسوجات رسانا با پلیمر رسانا و نانو لولههای کربنی، تحلیل خواص فیزیکی، مورفولوژی، نوری، رفتار الکتروشیمیایی و همچنین بررسی روش های مختلف استفاده شده جهت تولید منسوجات رسانا با پلیمر رسانا و نانولوله های کربنی پرداخته شده است.
– فصل چهارم با عنوان )) نتیجه گیری نهایی و پیشنهادات (( به نتیجه گیری پایانی پرداخته و پیشنهادات مربوطه جهت مطالعات آینده را ارائه نموده است.
فصل اول: مقدمه و مروری بر مقالات
1- مقدمه