3-4-1-7-3- هضم نمونه……………………………….. 34
3-4-1-7-4- تقطیر و تیتراسیون………………………………… 34
3-4-1-7-5- اندازه گیری پروتئین خام……………………………….. 35
3-4-2- تفسیر نتایج حاصل از کیسههای نایلونی………………………………… 35
3-4-3- آزمون تولید گاز……………………………….. 36
3-4-3-1- آمادهسازی نمونه و سرنگها………………………………. 36
3-4-3-2- محلولهای لازم برای آزمون تولید گاز……………………………….. 37
3-4-3-3- محلول عناصراصلی (ماکرومینرال)……………………………….. 37
3-4-3-4- محلول عناصر کم مصرف (میکرومینرال)…………………………… 37
3-4-3-5- محلول بافر……………………………….. 37
3-4-3-6- محلول رزازورین……………………………….. 38
3-4-2-3- محلول احیا کننده……………………………….. 38
3-4-2-4- مواد لازم برای تهیه و آمادهسازی محیط کشت……………………. 38
3-4-2-4-1- آمادهسازی محیط کشت…………………………………. 39
3-4-2-4-2- تهیه مخلوط شیرابه شکمبه – محیط کشت………………… 39
3-4-2-4-3- برآورد قابلیت هضم ماده آلی(OMD)…………………………….. 40
3-4-2-4-4- برآورد ماده آلی قابل هضم در ماده خشک……………………… 40
3-4-2-4-5- برآورد انرژی قابل متابولیسم……………………………….. 41
3-5- محاسبات و تجزیه تحلیل آماری………………………………… 42
نتایج وبحث
4-1- نتایج تغییرات ترکیبات شیمیایی تیمارهای آزمایشی…………….. 44
4-1-1- ماده خشک (DM)……………………………….. 45
4-1-2- ماده آلی(OM)………………………………. 45
4-1-3- خاکستر (ASH)……………………………….. 46
4-1-4- پروتئین خام(CP)……………………………….. 46
4-1-5- چربی خام (EE)……………………………….. 47
4-1-6- دیواره سلولی بدون همی سلولز (ADF)……………………… 48
4-1-6- دیواره سلولی (NDF)……………………………….. 48
4-1-7- اسیدیته(pH)……………………………….. 49
4-2- آزمون تولید گاز……………………………….. 50
4-3- فراسنجه های برآورد شده تولید گاز……………………………….. 54
4-4- تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مختلف…………………………………. 55
4-4-1- تجزیهپذیری ماده خشك گیاهان در زمانهای مختلف انكوباسیون………. 55
4-4-2- فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک تیمارهای مورد مطالعه…………… 57
4-5-آزمون خوش خوراکی………………………………… 62
این مطلب را هم بخوانید :
4-6- نتیجه گیری و بحث کلی………………………………… 64
پیشنهادت…………………………………. 65
چکیده:
در حال حاضر در کشور ما به دلیل عدم آشنایی کامل با ارزش غذایی و نحوه استفاده بهینه ازچغندرعلوفهای، بیشتر به صورت تازه به مصرف دام میرسد که در اغلب موارد مشکلات گوارشی را به همراه دارد. این پژوهش به منظور بررسی ارزش غذایی برگ، ریشه و بوته کامل چغندر علوفهای وهمچنین سیلاژ آن انجام شد. بدین منظور چغندر علوفهای از مزارع سطح شهرستان تربت حیدریه در آبانماه برداشت و جهت بررسی ارزش غذایی برگ و طوقه گیاه از ریشه غدهای، به قطعات 1 الی 2 سانتیمتری خرد گردید. پس از تعیین میزان رطوبت، نمونهها را خشک کرده، در مرحله بعد جهت سیلو نمودن تیمارهای خرد شده جهت سیلاژ وبا توجه به اینکه درصد رطوبت مناسب سیلاژ (65درصد) باشد با کاه گندم مخلوط گردید. سپس در سطلهای پلاستیکی سیلو شدند و بعد از 45 روز باز شدند. ترکیبات شیمیایی شامل DM، OM، ASH، CP، EE، NDF و DAF طبق روشهای استاندارد اندازه گیری شد. گوارش پذیری ماده آلی و انرژی متابولیسمی با روش تولید گاز و تجزیهپذیری ماده خشک با روش کیسه نایلونی و خوشخوراکی با بهره گرفتن از روش کافه تریا بر آورد شد.داده ها در یک طرح کاملاً تصادفی(6 تیمار و 3 تکرار) با نرم افزار SAS آنالیز شد. نتایج نشان داد که مقدار پروتئین خام در تیمار برگ و مقدار ADF و NDF در تیمار سیلو شده بیشتربود. حجم گاز تولیدی، گوارش پذیری ماده آلی، میزان تجزیهپذیری شکمبه و انرژی متابولیسمی در تیمار ریشه بیشتر بود. همچنین ریشه چغندرعلوفه ای میزان تجزیه پذیری ماده خشک، خوشخوراکی بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها داشت(05/0>P).
فصل اول: مقدمه و کلیات
1- مقدمه