3-3-1-1- مرزهای غیرپارامتری معین… 50
3-3-1-2- مرزهای پارامتری معین… 51
3-3-1-3- مرزهای معین آماری… 51
3-3-1-4- مرزهای پارامتری تصادفی… 52
3-3-1-4-1- تکنیک تابع مرزی پوششی تصادفی.. 56
3-4- روش جمعآوری داده ها و روش نمونه گیری .. 60
3-4-1- داده های مورد نیاز 60
3-4-2- منطقه مورد مطالعه. 61
3-4-3- روش نمونه گیری .. 63
3-5- مدل مورد استفاده 65
فصل چهارم: نتایج و بحث.. 69
4-1- مقدمه. 69
4-2- بررسی پایداری کشاورزی در شهرستانهای استان فارس…. 69
4-2-1- شاخص خاکورزی حفاظتی.. 71
4-2-2- شاخص هدایت الکتریکی (EC) 72
4-2-3- شاخص ماده آلی خاک… 72
عنوان صفحه
4-2-4- شاخص مصرف کود و سموم در واحد سطح.. 73
4-2-5- شاخص غلظت نیترات در آبهای زیرزمینی.. 74
4-2-6- شاخص درجه تنوع گیاهان زراعی.. 74
4-2-7- شاخص سیستمهای کارآمد آبیاری.. 75
4-2-8- شاخص بیلان آب… 76
4-2-9- شاخص سطح زیر كشت و میزان عملكرد. 76
4-2-10- شاخص نسبت افراد با سواد به بیسواد. 77
4-3- نتایج مدل برنامه ریزی توافقی.. 77
4-4- نتایج نمونه گیری .. 81
4-5- معرفی مناطق مورد مطالعه. 82
4-5-1- شهرستان مرودشت… 82
4-5-2- شهرستان فیروزآباد. 83
4-5-3- شهرستان کازرون.. 83
4-6- بررسی وضعیت عرضه ذرت در استان فارس…. 84
4-7- نتایج بررسی ویژگیهای فردی، اجتماعی و اقتصادی نمونههای مورد مطالعه. 87
4-7-1- ویژگیهای فردی، اجتماعی و اقتصادی ذرتكاران شهرستان مرودشت… 87
4-7-2- ویژگیهای فردی، اجتماعی و اقتصادی ذرتكاران شهرستان فیروزآباد. 90
4-7-3- ویژگیهای فردی، اجتماعی و اقتصادی ذرتكاران شهرستان كازرون.. 91
4-7-4- وضعیت تفضیلی ویژگیهای بهرهبرداران در مناطق مورد مطالعه. 92
4-7-5- نتایج مربوط به نهادههای مصرفی در شهرستانهای مورد مطالعه. 95
4-9- نتایج حاصل از تخمین توابع تولید مرزی.. 100
4-10- محاسبه کارایی فنی و نسبت شکاف تکنولوژی- پایداری کشاورزی.. 110
فصل پنجم: خلاصه، نتیجه گیری و پیشنهادها 120
این مطلب را هم بخوانید :
5-1-خلاصه. 120
5-2- پیشنهادها 129
منابع. 133
پیوست 149
– مقدمه
در دهههای اخیر با افزایش سریع و روزافزون جمعیت بخصوص در کشورهای در حال توسعه، تقاضای غلات به ویژه ذرت افزایش پیدا کرده است. ذرت ازقدیمیترین گیاهان زراعی، افزون بر تأمین مواد غذایی مورد نیاز انسان (20-25 درصد)، دام و طیور(70-75 درصد)، دانهای سودمند برای تولید روغن خوراکی، نشاسته، گلوکز، ماده اولیه در تولیدات صنعتی(5 درصد) و چند فرآوردهی دیگر میباشد (حسینی و عابدی، 1386). ذرت از نظر سطح زیر كشت پس از گندم و برنج سومین محصول استراتژیک کشاورزی دنیا بشمار میرود، بهگونهای كه در سال 2002 با تولید 600 میلیون تن و میانگین عملكرد 4296 كیلوگرم در هكتار، نسبت به برنج و گندم برتری نشان میدهد. در ایران کشت ذرت از اهمیت فراوانی برخوردار است. نیاز کشور به ذرت، نزدیک به 7/3 تا 4 میلیون تن در سال است که تنها 2/2 میلیون تن در داخل تولید و باقی ماندهی آن از راه واردات تأمین میشود (وزارت جهاد کشاورزی، 1384). بنابراین بخش مهمی از عرضهی ذرت به وسیلهی واردات تأمین میشود. در این راستا طرح افزایش تولید ذرت دانهای (90-1382) با هدف خودکفایی این محصول اساسی تهیه شده است که پیش بینی میشود با توجه به افزایش تولید، اشتغال و قطع واردات ذرت دانهای در سال پایان طرح، صرفهجویی ارزی طی دوره به میزان 1410 میلیون دلار را به همراه خواهد داشت (وزارت جهاد کشاورزی، 1382). افزایش تولیدات محصولات کشاورزی از جمله ذرت از طریق افزایش سریع سطح زیرکشت و یا افزایش تولید در واحد سطح امکانپذیر است. گزینه اول نیاز به سرمایه گذاریهای زیربنایی و عمرانی گسترده (مانند تسطیح زمینها، احداث سدها، کانالهای آبرسانی و غیره) دارد که اغلب فراهم نبوده و در کوتاهمدت ممکن نیست و از طرف دیگر، در صورت تهیه و تأمین برخی از امکانات فوق، به علت محدودیت نهاده آب در کشور با محدودیت روبرو است (وزارت جهاد کشاورزی، 1373). روش دوم، یعنی افزایش عملکرد در واحد سطح از طریق بهکارگیری اصول