دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.Sc” سمینار برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – قدرت
عنوان:
مدل های پدیده كرونا در خطوط انتقال و نحوه ارزیابی تلفات آن در شبكه های واقعی
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده:
هدف از این تحقیق، بررسی پدیده كرونا در خطوط انتقال انرژی الكتریكی، انواع و تأثیرات آن و نیز مدلهای ارائه شده در مورد این پدیده و ارزیابی تلفات ناشی از آن میباشد.
ابتدا اصول تخلیه الكتریكی، انواع آن – شامل تخلیه های مثبت و منفی در الكترودهای مختلف – و نتایج آزمایشگاهی و نظری مربوطه ارائه میگردد. پس از آن پدیده كرونا در خطوط انتقال معرفی میشود. تأثیر انواع گوناگون هادیها در شدت این پدیده، به كمك نتایج تجربی ملاحظه میشود. سپس تأثیرات محیطی از قبیل آب و هوا، ذرات معلق و… مورد تحلیل قرار میگیرد. تلفات كرونا معرفی شده و مدلهای نظری تبیین میشود. در نهایت مطالعاتی كه در این حوزه در برخی كشورها از جمله سوئد ارائه می گردد و در انتها پیشنهاداتی در راستای انجام مطالعات جدید و بومی مطرح میشود.
مقدمه:
با افزایش میزان مصرف انرژی در جهان و روبه اتمام رسیدن منابع انرژی فسیلی، توجه ویژهای به مقوله تلفات انرژی شده است.
چنانكه میدانیم پس از تولید انرژی الكتریكی در نیروگاه های متمركز، بهكمك خطوط انتقال این انرژی به مناطق مصرف منتقل میشود و از طریق پستها و خطوط فوق توزیع و توزیع در اختیار مصرف كننده ها قرار میگیرد. در كلیه حوزه ها اعم از تولید، انتقال و توزیع، تلفات الكتریكی بخش قابل توجهی از انرژی را به گرمای بی حاصل مبدل میسازد.
این مطلب را هم بخوانید :
قسمت عمده ای از این تلفات مربوط به خطوط ولتاژ بالای انتقال است و در این میان پدیده كرونا بیشترین تأثیر را دارد.
برای بهبود وضعیت و كاهش این تلفات، شناخت این پدیده، روش های ارزیابی تلفات ناشی از آن و ارائه مدل ضروری است.
هدف اصلی ما در این پروژه آشنایی با انواع تخلیه های الكتریكی، پدیده كرونا، تبیین مفهوم تلفات كرونا، نحوه ارزیابی و محاسبه تلفات و در نهایت معرفی مدلهای ارائه شده در این مورد است.
فصل اول: پدیده كرونا در خطوط انتقال
1-1) مقدمه