4-9- میزان تأثیر آگاهی از فناوری در زمینه افزایش تولید………………………………………….. 76
عنوان صفحه
4-10- توزیع فراوانی ضرورت برگزاری دوره های آموزشی……………………………………76
4-11- اولویت بندی ضرورت برگزاری دوره های آموزشی………………………………….. 77
4-12- توزیع فراوانی دسترسی به منابع اطلاعاتی………………………………………………. …77
4-13- اولویت بندی میزان دسترسی به منابع اطلاعاتی…………………………………………. 78
4-14- توزیع فراوانی میزان استفاده سبزیكاران از فعالیتهای سمعی-بصری………………..78
4-15- اولویت بندی میزان استفاده سبزیكاران از فعالیتهای سمعی-بصری………………… 79
4-16- توزیع فراوانی میزان تأثیر روش های آموزشی……………………………………………. .. 79
4-17- اولویت بندی میزان تأثیر روش های آموزشی………………………………………………… 79
4-18- توزیع فراوانی میزان استفاده سبزیكاران از وسایل آموزشی…………………………….80
4-19- اولویت بندی میزان استفاده سبزیكاران از وسایل آموزشی…………………………….. 81
4-20- توزیع فراوانی میزان مؤثر بودن روش های آموزشی………………………………………… 81
4-21- توزیع فراوانی مكان برگزاری دوره های آموزشی…………………………………………. 82
4-22- توزیع فراوانی میزان تأثیر خدمات وحمایتهای دولتی در میزان مصرف
سموم و كودهای شیمیایی……………………………………………………………………………………..82
4-23- اولویت بندی میزان تأثیر خدمات وحمایتهای دولتی در مصرف سموم و كودهای شیمیایی……………………………………………………………………………………………………………….83
4-24- توزیع فراوانی میزان همكاری سبزیكاران با همیاران دولتی…………………………….. 83
4-25- اولویت بندی میزان همكاری سبزیكاران با همیاران دولتی……………………………….. 84
4-26- توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس نوع عضویت در تشكل……………………………. 84
4-27- توزیع فراوانی پاسخگویان بر اساس نوع مالكیت……………………………………………. 85
4-28- شغل دوم سبزیكاران…………………………………………………………………………………… 85
4-29- میزان درآمد ماهیانه از شغل سبزیكاری…………………………………………………………. 86
4-30- میزان درآمد ماهیانه از شغل دوم…………………………………………………………………… 86
4-31- تأثیر قیمت بر میزان مصرف كودها و سموم شیمیایی………………………………………. 87
4-32- منابع تهیه بذر……………………………………………………………………………………………. 87
4-33- اولویت بندی دلایل عدم استفاده از مواد بیولوژیك…………………………………………. 88
4-34- اولویت بندی تأثیر موانع و محدودیتها در مصرف سموم و كودهای شیمیایی……….88
4-35- شرایط محیطی مؤثر در كاهش مصرف سموم شیمیایی…………………………………….. 89
عنوان صفحه
4-36- دیدگاه سبزیكاران درباره تأثیر مضرات سموم شیمیایی برای سلامت انسانها……….. 89
4-37- دیدگاه سبزیكاران درباره تأثیر مضرات كودهای شیمیایی برای سلامت انسانها……..90
4-38- تأثیر مضرات مصرف سموم شیمیایی برای سلامت سبزیجات…………………………… 90
4-39- تأثیر مضرات مصرف كودهای شیمیایی برای سلامت سبزیجات……………………… 91
4-40- تأثیر فواید مصرف سموم شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………………… 91
4-41- تأثیر فواید مصرف كودهای شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………………. 92
4-42- تأثیر مضرات مصرف سموم شیمیایی برای زمین سبزیكاری…………………………… 92
4-43- تأثیر مضرات مصرف كودهای شیمیایی برای زمین سبزیكاری……………………… 93
4-44- اطلاع از استاندارد مصرف سموم شیمیایی در كشت سبزیجات………………………..93
4-45- اطلاع از استاندارد مصرف كودهای شیمیایی در كشت سبزیجات…………………… 94
4-46- میزان مصرف سموم شیمیایی در كشت سبزیجات………………………………………… 94
4-47- میزان مصرف كودهای شیمیایی در كشت سبزیجات……………………………………… 95
4-48- ضریب همبستگی بین متغیر روش های آموزشی-ترویجی با كاهش مصرف سموم
و نهاده ها……………………………………………………………………………………………………………96
4-49- ضریب همبستگی بین متغیرهای تحقیق با كاهش مصرف سموم و نهاده ها………..98
4-50- رگرسیون گام به گام به منظور پیش بینی عوامل آموزشی-ترویجی تأثیرگذار بر
نگرش سبزیكاران ها……………………………………………………………………………………………..99
4-51- رگرسیون گام به گام به منظور پیش بینی عوامل تأثیرگذار بر نگرش سبزیكاران..100
پیوست الف- پرسشنامه………………………………………………………………………………………..119
پیوست ب- سطح زیر كشت و تولید نهایی در سال زراعی 89-88……………………………127
رابطه 3-1- فرمول آلفای كرومباخ جهت حجم نمونه انتخابی……………………………………62
چكیده
سبزیجات جایگاه مهمی در وعده غذایی انسان ها دارند. مصرف سبزیجات تأثیر مهمی در سلامت انسان ها ایفا می كند. افزایش دانش سبزیكاران نقش بسزایی در تولید محصولات سالم دارد و در نهایت سلامت جامعه را تضمین می كند. تحقیق حاضر تحت عنوان “نقش روش های آموزشی – ترویجی در كاهش استفاده از سموم و نهاده ها در كشت سبزیجات در شهرستان ری” می باشد كه از نوع پیمایشی، و توصیفی – همبستگی می باشد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه می باشد. جامعه آماری سبزیكاران شهرستان ری هستند كه تعداد آن ها 1159 نفر است و جنسیت جامعه مرد می باشد، با بهره گرفتن از جدول كرجسی و مورگان و همچنین فرمول كوكران تعداد نمونه به 245 نفر رسید. پایایی پرسشنامه 83 درصد تخمین زده شد. متغیر وابسته تحقیق كاهش استفاده از نهاده هادر كشت سبزیجات می باشد. متغیرهای روش برگزاری دوره های آموزشی تطابق آموزش های ارائه شده با نیازها و میزان بهره مندی از فعالیتهای سمعی – بصری 4/11 درصد از متغیر وابسته را تبیین كنند. همچنین در تحلیل رگرسیون مربوط به سایر فعالیت ها سن سبزیكاران و میزان درآمد ماهیانه از شغل سبزیكاری توانستند 22 درصد از متغیر وابسته را تبیین كنند.
واژگان كلیدی: نقش روش های آموزشی، نقش روش های ترویجی، كشت سبزیجات، استفاده از سموم و نهاده ها.
فصل اول
طرح مسأله
این مطلب را هم بخوانید :
1-1- مقدمه
بررسی روند تغییراتی كه در تعریف و مفهوم توسعه از زمان تیلور و مورگان تا به امروز وجود دارد نشان از تكمیل این تعاریف طی سالیان متمادی دارد. ایجاد تغییرات و دگرگونی در ساختارهای اجتماعی و اهداف