فصل 4 نگرشی به تعالی اخلاق.. 77
4-1- نگرشی به تعالی اخلاق.. 78
4-1-1- مقدمه. 78
4-1-2- معنای لغوی اخلاق.. 78
4-1-3- معنای اصطلاحی اخلاق.. 80
4-1-4- شکل گیری تعالی اخلاق.. 80
4-2- تقسیم خلقهای نفسانی.. 82
4-3- قرآن و اهمیت تعالی اخلاق.. 83
4-4- تعالی اخلاقى در قرآن.. 84
4-5- اصول اخلاق اسلامى و تعالی آن در روایات… 85
4-6- نمونهای از دستورالعملهای معصومین بر اساس طبایع اربعه. 89
4-6-1- خوردن آب ولرم. 89
4-6-2- خوردن سیب… 90
4-6-3- داروی بلغم.. 90
4-6-4- اویشن با نمک…. 91
4-6-5- دهانشویه بلغم.. 91
4-6-6- گوشت گوسفند. 91
4-6-7- برگ چغندر 92
4-7- درمانهای غلبه طبایع.. 93
4-7-1- درمان بلغم.. 93
4-7-2- درمان صفرا 93
4-7-3- درمان سودا 93
4-8- عوامل برهم زننده اعتدال طبایع اربعه. 95
4-8-1- غلبه اخلاط.. 95
4-8-2- پرخوری.. 97
4-8-3- غذاهای صنعتی.. 99
4-9- نتیجه. 101
فصل 5 تبیین رابطه روح و جسم.. 102
5-1- تقسیم فلسفی رابطه روح و جسم.. 104
5-1-1- نظریه منسوب به افلاطون.. 104
5-1-2- نظریه ارسطو. 104
این مطلب را هم بخوانید :
5-1-3- نظریه صدرالمتألهین شیرازی.. 105
5-2- رابطه اخلاق و تغذیه. 116
5-2-1- بررسی روایی.. 119
5-2-2- خوردن گوشت… 119
5-2-3- زیتون.. 119
5-2-4- خرما 120
5-2-5- کشمش…. 120
5-2-6- انگور 120
5-2-7- انار 120