دانشكده تحصیلات تكمیلی
“M.Sc” پایان نامه برای دریافت درجه كارشناسی ارشد
مهندسی برق – الكترونیك
عنوان:
طراحی تقویت كننده كم نویز در باند فراپهن با بهره گرفتن از تكنولوژی CMOS
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چكیده:
تقویت كننده های كم نویز، یكی از اجزای اساسی گیرنده در مخابرات بیسیم محسوب می شوند. زیرا عملكرد آنها كارایی سیستم را، از نظر نویز مشخص میكند. هدف اصلی این پایان نامه، تحلیل و طراحی تقویت كننده كم نویز در باند فراپهن توسط تكنولوژی CMOS است. ابتدا عملكرد یک تقویت كننده كم نویز توزیع شده بررسی میشود. سپس مدار پیشنهادی تقویت كننده كم نویز توزیع شده، ارائه میگردد. این تقویت كننده دارای توان مصرفی 30 میلی وات، عدد نویز 3dB، گین 12dB پهنای باند 3/1 تا 10/6 گیگاهرتز میباشد.
در انتها، مدار طراحی شده دوم، كه متشكل از دو طبقه گیت مشترك و كسكود میباشد، ارائه میشود. این تقویت كننده دارای توان مصرفی 16/5 میلی وات، گین 26dB، عدد نویز 3dB و پهنای باند 3/1 تا 10/6 گیگاهرتز میباشد.
تقویت كننده های كم نویز طراحی شده با بهره گرفتن از تكنولوژی 0/18CMOS میكرون با منبع تغذیه 1/8 ولت طراحی شده است.
مقدمه
تحقیقات بسیاری در زمینه طراحی گیرنده / فرستنده ها و اجزاء آنها در باند فرا پهن انجام شده است، هدف اصلی بیشتر این تحقیقات، تقویت كننده های كم نویز، میكسرها و تقویت كننده های توان است همانطور كه میدانیم تقویت كننده كم نویز یكی از اجزای بحرانی در گیرنده RF میباشد. در گیرنده ی فرا پهن باند، تقویت كننده كم نویز یک بلوك بحرانی است كه سیگنال های ضعیف را از كل باند فرا پهن میگیرد و آنها را با نسبت سیگنال به نویز خوب تقویت میكند. تقویت كننده كم نویز اولین بلوك اصلی در مسیر دریافت سیگنال است. با توجه به توان كم سیگنال در خروجی آنتن و نیز افت ناشی از مدارهای غیر فعال در ورودی گیرنده لازم است بلافاصله سیگنال دریافتی تقویت شود كه این كار وظیفه تقویت كننده كم نویز
این مطلب را هم بخوانید :
منبع پایان نامه درمورد حقوق شهروندی، حکومت اسلامی، حقوق بشر
است. این بخش نیز مانند بقیه بخش های موجود در گیرنده فراپهن باند در باند فركانسی 3 تا 10/6 گیگاهرتز طراحی میشود.
اهداف پایان نامه
در این پایان نامه با بررسی تقویت كننده های كم نویز و مقایسه هریک از نظر ساختار، بهره ی مدار، توان مصرفی، عدد نویز و تطبیق در ورودی و خروجی و… ، ساختار مناسب و پیشنهادی برای یک تقویت كننده كم نویز انتخاب شده و از لحاظ كاركرد در این سیستمها بررسی گشته است. بر این اساس در فصل اول سیستم های فراپهن باند را بطور كامل معرفی و بررسی می گردد. فصل دوم به بررسی انواع تقویت كننده های كم نویز، مشخصات، مزایا و معایب هریک پرداخته است. در فصل سوم به بررسی و تحلیل ساختار مدارات توزیع شده و در فصل چهارم بررسی نویز مدارات مختلف مورد بحث قرار گرفته است. در فصل پنجم و ششم دو ساختار تقویت كننده كم نویز طراحی شده است. در فصل هفتم نتیجه گیری و پیشنهادات و فصل هشتم نیز منابع و مأخذ مورد استفاده به تفكیک درج شده اند.
فصل اول: سیستم های فرا پهن باند
1-1- مقدمه:
در طول دهه های اخیر، پیشرفت سریع ارتباطات باعث ایجاد تقاضا برای قطعات بهتر و ارزانتر و همچنین تكنولوژی های پیشرفته تر شده است. افزایش تقاضا برای انتقال سریع و افزایش نرخ انتقال اطلاعات در عین مصرف كم توان، تاثیرات شگرفی را در تكنولوژی ارتباطات ایجاد كرده است.
در هر دو بخش مخابرات بیسیم و با سیم این گرایش منجر به استفاده هرچه بیشتر از مدولاسیون هایی با استفاده بهینه از طیف فركانسی و یا افزایش پهنای كانالها گشته است. این روشها به همراه روش های مهندسی برای كاهش توان، به منظور تولید تراشه هایی ارزان با توان مصرفی اندك در صنعت استفاده میشود. در عین حال، افزایش و گسترش استانداردها نه تنها باعث شده است كه سیستمها با طیفهای شلوغتری از لحاظ فركانسی رو به رو باشند، بلكه باعث گردیده تا سیستمها به سوی چند استاندارده بودن سوق داده شده و قابلیت انطباق با استانداردهای مختلف را داشته باشند. در حقیقت این پیشرفت تكنولوژی منجر به طراحی و تولید دستگاه هایی شده است كه قابلیت كاركرد در باندهای وسیعتری را داشته باشند. از میان تكنولوژی های با پهنای باند وسیع می توان سیستمهای فراپهن باند را نام برد.