پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.)
گرایش: زراعت
عنوان:
تأثیر مدیریت بهینه سیستمهای كودی شیمیایی و بیولوژیك
بر عملکرد و اجزای عملکرد دو گونه لوبیا
استاد راهنما:
دكتر سید ماشاءاله حسینی
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
چکیده
به منظور بررسی تأثیر مدیریت بهینه سیستمهای كودی شیمیایی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد دو گونه لوبیا، آزمایشی در سال زراعی 93-1392 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان اقلید انجام گرفت. عوامل مورد مطالعه شامل مقادیر و ترکیبات مختلف کودی شامل عدم مصرف کود (شاهد) (F1)، مصرف 60 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره (F2)، مصرف 30 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره+ 3 لیتر در هکتار کود بیولوژیک نیتروکسین (F3) و مصرف 30 کیلوگرم کود نیتروژنه از منبع اوره+ 25 تن در هکتار کود دامی گوسفندی (F4) و دو گونه لوبیا شامل لوبیا قرمز (S1) و چیتی (S2) بود. در این آزمایش صفاتی از قبیل ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک و شاخص برداشت اندازهگیری شد. مقایسه اثرات ساده تیمارهای کودی نشان داد که ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به تیمار كاربرد 30 كیلوگرم كود اوره به همراه مصرف 25 تن كود دامی و در بین گونههای لوبیا بیشترین ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به لوبیا قرمز بود. نتایج نشان داد كه بیشترین میزان ارتفاع بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه، عملکرد دانه و بیولوژیک متعلق به تیمار كاربرد 30 كیلوگرم كوده اوره به همراه مصرف 25 تن كود دامی و
این مطلب را هم بخوانید :
دانلود پایان نامه درمورد فرزندخوانده، قانون مدنی، فرزندپذیر، دادگاه صالح
برای لوبیا قرمز و كمترین آنها متعلق به تیمار عدم مصرف كود و برای لوبیا چیتی بود. به طور كلی نتایج نشان داد كه در راستای نیل به اهداف كشاورزی پایدار، كاهش مصرف نیتروژن شیمیای به نصف و جایگزین كردن آن با مصرف كود دامی نه تنها اثر كود شیمیایی بر رشد و عملكرد لوبیا را جبران كرد بلكه موجب افزایش معنیدار آنها نیز شد.
كلمات کلیدی: لوبیا، بهبود رشد، عملكرد، کارایی مصرف نیتروژن، محیط زیست سالم، کود دامی
1-1- اهمیت کاربرد کودهای بیولوژیک در کشاورزی
در سالهای اخیر در پی بحران آلودگیهای زیست محیطی، به ویژه آلودگی منابع خاك و آب كه زنجیرهوار به منابع غذایی روزمره انسانها راه یافته و سلامت جوامع انسانی را مورد تهدید قرار دادهاند، تلاشهای