3-6-1- ترسیم منحنی کالیبراسیون. 28
3-6-2- تهیه محلول استاندارد آهن III 29
3-6-3- تهیه محلول تیوسیانات آمونیوم. 29
3-6-5- اندازه گیری عدد پر اکسید نمونه روغن.. 30
3-7- عدد اسیدی.. 30
3-8- اندازه گیری مقدار کل ترکیبات قطبی(TPC). 31
3-8-1- آماده سازی سیلیکاژل. 31
3-8-2- اندازه گیری مقدار کل ترکیبات قطبی.. 31
3-8-2-1- پر کردن ستون کروماتوگرافی.. 31
3-8-2-2- تهیه و آماده سازی نمونه و حلال جداسازی.. 31
3-8-2-3- عملیات کروماتوگرافی و محاسبه در صد ترکیبات قطبی کل.. 31
3-9- اندازه گیری عدد دی ان مزدوج (CDV)1 32
3-10- اندازه گیری عدد کربونیل(CV2).. 32
3-10-1- خالص سازی حلال. 32
3-10-2- محاسبه میزان ترکیبات کربونیل.. 32
3-11- شاخص پایداری اکسایشی((OSI1 33
3-12- اندازه گیری مواد صابونی ناشونده 33
3-13- اندازه گیری رنگ… 34
3-14- تجزیه و تحلیل آماری.. 34
فصل چهارم: نتایج و بحث
4- نتایج و بحث… 36
4-1- مشخصات روغن آفتابگردان. 36
4-2- مشخصات عصاره خرمالو. 37
4-3- تغییرات کیفی روغن آفتابگردان طی 60 روز نگهداری در دمای 30 درجه سانتی گراد. 37
4-3-1- رنگ روغن آفتابگردان. 37
4-3-2- تغییرات عدد اسیدی روغن آفتابگردان. 38
4-3-3- تغییرات پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان. 40
4-3-4- تغییرات عدد پراکسید روغن آفتابگردان. 41
4-4- تغییرات کیفی روغن آفتابگردان طی 24 ساعت حرارت دهی در دمای 180 درجه سانتی گراد (شرایط اکسیداسیون تسریع یافته). 42
4-4-1- تغییرات رنگ روغن آفتابگردان در حین حرارت دهی.. 42
4-4-3- تغییرات ترکیبات قطبی روغن آفتابگردان در حین حرارت دهی.. 45
4-4-5- تغییرات عدد دی ان مزدوج روغن آفتابگردان در حین حرارت دهی.. 47
4-4-6- تغییرات عدد کربونیل روغن آفتابگردان در حین حرارت دهی.. 48
فصل پنجم:نتیجه گیری و پیشنهادات
5-1- نتیجه گیری.. 51
این مطلب را هم بخوانید :
5-2- پیشنهادات پژوهشی.. 51
فصل ششم: منابع
منابع.. 53
ضمائم. 58
چکیده:
اکسیداسیون روغن ها علاوه بر تغییر ویژگی های ارگانولپتیکی ماده غذایی، ارزش غذایی و عمر نگهداری روغن ها را کاهش می دهد و به دلیل تولید ترکیبات نامطلوب در روغن برای سلامتی مصرف کنندگان مضر است. برای جلوگیری از اکسیداسیون، روش های متعددی وجود دارد که یکی از این موارد افزودن موادی به نام آنتی اکسیدان است. امروزه از آنتی اکسیدان های سنتزی همچون TBHQ،BHT ،BHA و استرهای گالات به همین منظور استفاده می شود، اما با توجه به اینکه آنتی اکسیدان های سنتزی اثرات نامطلوبی همچون اثر جهش زایی و سرطان در بدن انسان دارند، به تدریج از لیست آنتی اکسیدان های مصرفی حذف می شوند، لذا تهیه و تولید آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان جانشین ضروری می باشد. در این تحقیق ابتدا عصاره گیری از پوست خرمالو انجام گرفته و ترکیبات فنولیک و توکوفرولی موجود در عصاره تعیین گردیده و سپس عصاره در دو غلظت 400 و 800 PPM به نمونه روغن آفتابگردان بدون آنتی اکسیدان اضافه شده و سپس نمونه های روغن آفتابگردان فرموله شده با این آنتی اکسیدان طبیعی تحت شرایط دمایی 30 درجه سانتی گراد طی 60 روز ذخیره سازی از نظر پایداری اکسایشی توسط پارامترهای عدد پراکسید، شاخص پایداری اکسایشی، عدد اسیدی و شاخص رنگ در دمای ذخیره سازی در زمان های 0، 15، 30، 45، 60 با نمونه روغن آفتابگردان حاوی 100 PPM آنتی اکسیدان سنتتیک TBHQ مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد غلظت 800PPM عصاره پوست خرمالو در پایدارسازی روغن